Ayçiçek yağında yüzyılın indirimi bugün başlıyor: KARADENİZBİRLİK'TEN Erdoğan'ın çağrısına destek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ayçiçek yağında yüzyılın indirimi bugün başlıyor: KARADENİZBİRLİK'TEN Erdoğan'ın çağrısına destek

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ayçiçek yağında yüzyılın indirimi Karadeniz'den geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet'in 100. yılında yaptığı indirim çağrısına uyan zincir marketlerin ardından KARADENİZBİRLİK, fiyatlarda yüzde 15 indirim yapacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında gıda perakende sektörüne yaptıkları indirim çağrısı büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Cumhuriyet'in 100 yılında indirim seferberliğine Türkiye'nin en büyük ayçiçek yağı üretici birliklerinden olan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) de katıldı.

YÜZYILIN İNDİRİM SEFERBERLİĞİ

Cumhuriyet'in 100 yılında indirim seferberliği 100 bin noktaya yayıldı. Otomotiv tarafında başlayıp, zincir marketlerle büyüyen ve mobilyadan giyim sektöründe hızla yayılan indirim rüzgarının önümüzdeki günlerde tüm sektörlerde etkisini göstermesi beklenirken gözler diğer sektörlere çevrildi. Dikkat çeken bir açıklama da KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan'dan geldi.

KARADENİZ AYÇİÇEK YAĞINA İNDİRİM

Erarslan yaptığı yazılı açıklama ile indirim furyasına katıldıklarını duyurdu. Birliğin 2023 yılı yağlık ayçiçeği ürünü alımlarına hızla devam ettiğini belirten Erarslan, KARADENİZBİRLİK olarak ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 12 ila 15 oranında bir indirim yapacaklarını söyledi.

Ayçiçek yağında yüzyılın indirimi bugün başlıyor: KARADENİZBİRLİK'TEN Erdoğan'ın çağrısına destek

Birliğin, her kampanya döneminde, üretici ortaklarını tarlaya tohum atmadan desteklemeye başladığını vurgulayan Erarslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Erarslan, Birliğin üreticiden aldığı ham madde ile ürettiği yüzde yüz saf ve helal sertifikalı, KARADENİZBİRLİK markalı ayçiçeği yağı ile tüketiciye hizmet verdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Birliğimiz bu konuda, piyasayı regüle ederek, aşırı fiyat artışlarını önlemekte, bölge ve ülke ekonomisine de katkı sunmaktadır. Diğer yandan Cumhuriyetin 100. yılı çerçevesinde bir kampanya yaparak ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 12-15 oranında bir indirim ile tüketicilerine katkı sunarak, piyasayı tüketici lehine regüle etmektedir."

KARADENİZBİRLİK ürünlerinde indirimin bugünden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...