Otomobilden gıdaya, mobilyadan giyime 100 bin noktada indirim rüzgarı: Gözler beyaz eşya sektöründe

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Otomobilden gıdaya, mobilyadan giyime 100 bin noktada indirim rüzgarı: Gözler beyaz eşya sektöründe

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet'in 100. yılında indirim çağrısına uyan otomotiv, zincir market, mobilya ve perakende sektörleri bir biri ardına kampanyalarını duyurdu. 100 bin noktaya yayılan indirim rüzgarında gözler şimdi beyaz eşya sektörüne çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında gıda perakende sektörüne yaptıkları indirim çağrısı büyük yankı uyandırdı. Cumhuriyet'in 100 yılında indirim seferberliği 100 bin noktaya yayıldı. Otomotiv tarafında başlayıp, zincir marketlerle büyüyen ve mobilyadan giyim sektöründe hızla yayılan indirim rüzgarının önümüzdeki günlerde tüm sektörlerde etkisini göstermesi beklenirken gözler ise beyaz eşya tarafına çevrildi.

MARKETLERE İNDİRİM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçtiğimiz günlerde gıda perakendecilerine indirim çağrısı yapmış ve "Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden bekliyoruz" demişti.

Otomobilden gıdaya, mobilyadan giyime 100 bin noktada indirim rüzgarı: Gözler beyaz eşya sektöründe

ZİNCİR MARKETLERDEN İNDİRİM ÇAĞRISINA DESTEK

Migros, BİM, Şok Marketler ve A101'in bulunduğu zincirler çeşitli ürünlerde yüzde 50'ye varan indirimler yapılacağını açıkladı. BİM, Ekim ayı içerisinde 500 üründe yüzde 50'ye varan indirimler yapacağını duyurdu. Migros da, tüketicilerin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için 12 Ekim'dan başlayarak Kasım sonuna kadar 15 bini aşkın üründe yüzde 20-yüzde 50 indirimler sunacağını açıkladı. A101 de yaptığı açıklamada, yıl boyu her gün en az bin üründe yüzde 50'ye varan indirim yaptıklarını belirterek, kampanyalarına ek olarak tüm ürün kategorilerinde düzenli indirim yapacaklarını duyurdu.

Şok Marketler de Ekim ayı boyunca her hafta en az 250 üründe olmak üzere toplam bin üründe yüzde 50'ye varan indirimler yapacağını duyurmuştu.

TARIM KREDİ'DEN YÜZDE 50 İNDİRİM

Her ay onlarca üründe indirime giden Tarım Kredi Kooperatif Marketler de gıdadan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda üründe fiyatları düşürme kararı aldı. Kampanya kapsamında, süt, peynir, pirinç, nohut, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, çay, un gibi temel ihtiyaç ürünleri ile deterjan, sabun, kağıt peçete ve kağıt havlu gibi temizlik ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirim yapılacak.Otomobilden gıdaya, mobilyadan giyime 100 bin noktada indirim rüzgarı: Gözler beyaz eşya sektöründe

MOBİLYACILAR 50 BİN MAĞAZADA FİYAT SABİTLEYECEK

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, 45 bini aşkın üreticisi, 50 bin mağazası ve 500 bine yakın çalışanıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif iş kollarından mobilya sektörünün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın çağrısı üzerine harekete geçtiğini söyledi.

Güleç, MOSFED üyesi olan 15 dernek ile birlikte aldıkları karara göre yıl sonuna kadar tüm kategorilerde mobilya perakende fiyatlarına zam yapmayacaklarını belirterek, "Enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele politikalarına destek için aldığımız kararın, evlilik hazırlığında olan ya da evini yenilemeyi düşünen insanlarımızın yükünü azaltacağına inanıyoruz." diye konuştu.

60 BİN MAĞAZA İNDİRİM YAPACAK

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini söyledi. BMD'nin 505 üye markasına ait yurt içinde 60 bin mağazasının bulunduğunu dile getiren Öncel, bu mağazaların hepsinin yaptığı markalı satışla ekonomiye katkı verdiğini ve katma değer ürettiğini söyledi.

Sinan Öncel, kasım ayında her yıl büyük indirimlerin yapıldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sezonu eylülde açıyoruz. Ekim hemen hemen sezonun ilk ayı. Ekimde bu indirim oranları kasıma göre sınırlı kalır. Ama ben şunu öngörüyorum; yüzde 10 ile yüzde 30 arasında indirimler yapılır. Her sektörün kendi dinamiği içerisinde ve her ürünün kendi dinamiği içerisinde indirimler yapılır. Fakat bunu gördüğüm kadarıyla marketler yıl sonuna kadar devam ettirmek istiyorlar.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...