Bakan Bilgin'den asgari ücret zammına ilişkin açıklama

Düzenleyen:
Bakan Bilgin'den asgari ücret zammına ilişkin açıklama

EKONOMİ Haberleri

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yeni zam konusuna ilişkin "Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir ve olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir." dedi.

Normal koşullarda yılda bir kez Aralık ayında asgari ücrete zam yapılır ve çalışanlar zamlı maaşlarını yeni yılda almaya başlarlar. Geçtiğimiz yılbaşında ise asgari ücrete yüksek bir oranda yani yüzde 50 zam yapılmış ve 2 bin 825 lira olan asgari ücret, 4 bin 253 liraya çıkartılmıştı. Aynı zamanda asgari ücretten gelir ve damga vergisi de kaldırılmıştı.

Vatandaşlar bu zamla beraber bir nebze de olsa rahatlamışken asgari ücrete tekrar bir zam yapılması gündeme getirildi. Enflasyonun artması ile birlikte asgari ücretin yıl ortasında artması beklentisine ilişkin asgari ücret yeniden değerlendirilip değerlendirilmeyeceği tartışmalarına ise Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin yeniden gözden geçirileceği yönündeki söylemlere karşın şu şekilde konuştu:

'YASAL DURUM ARALIK AYINI GÖSTERİYOR'

"Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır."

'ŞARTLAR İÇERİSİNDE BAKMAK LAZIM'

"Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli.

Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...