Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi: Hamsi, mezgit, palamut ve çupranın fiyatları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Av yasağının sona ermesiyle yeni balık sezonu açıldı. Tutulan ilk balıklar ile tezgahlar şenlendi. Balıkçılar bu sene bol ve az görülen balıkları açıkladı. İşte tezgaha düşen ilk hamsi, mezgit, palamut ve çupranın fiyatları...

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı bugün itibarıyla sona erdi. Yeni sezonunun açılması ile Karadeniz’de balıkçılar dolunay eşliğinde “vira bismillah” dedi. Balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıkla döndü. Tezgahlar tutulan balıklarla şenlenirken, hamsi, mezgit, palamut ve çupranın fiyatları belli oldu.

BALIKLAR TEZGAHTA YERİNİ ALDI

Reisler, tekneyle yelken açarken, balık pazarı esnafında da yeni sezon heyecanlı başladı. Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan balıkçı esnafı, sabahın erken saatlerinden itibaren sezonun ilk balıklarını tezgahlarına yerleştirerek müşterilerini beklemeye başladı.

PALAMUT BU SENE ÇOK AZ

Sezondan umutlu olduğunu söyleyen balıkçı esnafı, bu yıl hamsi, istavrit ve çinekopta bolluk beklerken, palamutun ise geçen seneye göre az olacağını söylüyor.

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, fiyatların beklediklerinin altında geldiğini söyledi. Sezonun ilk gününde akşam yemeğinde balık tercih eden müşteriler, bu yıl bolluk yaşanmasını ve fiyatların düşük olmasını bekliyor. 

Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi: Hamsi, mezgit, palamut ve çupranın fiyatları belli oldu

TEZGAHA İLK HAMSİ GELDİ

Balıkçı esnaflarından Tuncay Kılıç ise, “Tezgaha ilk hamsi geldi. Hamsimiz var. İlerleyen günlerde biraz daha çoğalacak bekliyoruz. Hamsi senesi diyoruz biz bu seneye bol bol hamsi tüketeceğiz. Hamsinin kilosu şu anda 100 lira. İlerleyen günlerde toparlar biraz daha. İlk zamanlar az görülebilir bu yüzden de fiyatlar yüksek olabilir. Ama ilerleyen günlerde hamsi aşağıya düşer” şeklinde konuştu.

İSTAVRİT 100 TL BİRDEN DÜŞTÜ

Balıkçı esnafı sezon açılmadan önce kilosu 200 TL olan istavritin 100 TL’ye kadar gerilediğini söyledi. Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise “Deniz suyu sıcaklığı yüksek olduğundan palamut kendini açığa çekti. Geçen sene sezona istavrit ile başlamıştık yine istavritle başladık inşallah hayırlısı olur. Büyük tekneler ağırlıklı istavrit avladı. İstavrit dün itibariyle 200 TL iken bugün 100 TL’ye kadar geriledi. Dolayısıyla istavrit daha fazla gelirse fiyatı 75-50 TL’ye kadar düşer bizimde temennimiz bu yönde. Sezonun açılması balık fiyatlarını yarı yarıya etkiledi, diyebiliriz” diye konuştu.

Balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi: Hamsi, mezgit, palamut ve çupranın fiyatları belli oldu

SEZONUN İLK BALIKLARI KAÇ TL?

Yeni sezonun ilk balıkları tezgahta yerini aldı. Hamsi 100 TL'den, levrek 160 TL'den, çupra 160 TL'den, somon 180 TL'den, sardalya 80 TL'den, mezgit 100 TL'den satılmaya başlandı. Bu sene az görülen palamutun 300 gramı ise tane olarak 75 TL'den satılıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...