Dünyaya balık yediriyor kendimiz tüketmiyoruz

- Güncelleme:
Dünyaya balık yediriyor kendimiz tüketmiyoruz

GÜNDEM Haberleri

Av yasağı sona erdi, bugün itibarıyla balık avı sezonu açıldı. İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Oğulcan Kemal Sagun, bu yıl hamsi ve çinekop bolluğu olacağını belirtirken, tüketimin artırılmasına dair çalışmalara dikkat çekti.

Türkiye’nin ağırlıklı olarak çipura, levrek, alabalık ve orkinos ihraç ettiğini söyleyen Sagun, bu ürünlere Türk somonu olarak adlandırılan Karadeniz somonunun da eklendiğini dile getirdi. Sagun’un verdiği bilgiye göre çipura, levrek ve alabalıkta birinci pazar Avrupa ülkeleri, mavi yüzgeçli orkinosta ise Japonya en büyük pazar. Hedef ise Uzak Doğu...  İhracattaki başarıya rağmen iç tüketimde istenen artışın yakalanamadığını söyleyen Sagun “AB ülkelerinde yılda kişi başına 24 kilogram balık tüketiliyor. Bu ABD’de 28, Japonya’da 75 kilogram. Türkiye’de ise 8 kilogram. Tüketimi artırma çalışmalarına hız vermeliyiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...