Borsada altın fiyatı rekor kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Borsada altın fiyatı rekor kırdı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, bugün yeni bir rekora imza atarak 2 milyon 112 bin liraya yükseldi.

Gün içinde 2 milyon 25 bin lira ile 2 milyon 114 bin 500 lira arasında dalgalanan altın fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 2 milyon 112 bin liradan tamamladı. Bu, altın fiyatının son bir haftadaki üçüncü yükselişi oldu.

Cuma gününü 2 milyon 102 bin liradan kapatan altın, son bir haftada toplamda 10 bin lira yükselmiş oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) altın altında toplam işlem hacmi 2 milyar 36 milyon 701 bin 261,25 lira, işlem miktarı ise 978,58 kilogram olarak gerçekleşti.

KÜRESEL BELİRSİZLİKLER ALTIN FİYATINI BESLİYOR

Tüm metallerde toplam işlem hacmi ise 2 milyar 73 milyon 606 bin 82,33 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, INTL HRM Kıymetli Madenler, Fetih Döviz ve Kıymetli Madenler ile Nil Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişin küresel ekonomideki belirsizlikler ve enflasyon endişelerine bağlı olduğunu belirtiyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...