Bu sene hamsi senesi: Balık bolluğu var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bu sene hamsi senesi: Balık bolluğu var

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla başlayan balık döneminde tezgahlar sezona hareketli başladı. Bolu'da 1 Eylül'de hamsiler 120 liradan tezgahlardaki yerini almıştı, hamsi fiyatları 40 lira düşerek 80 liradan satılmaya başladı.

Balıklar 1 Eylül'de balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlardaki yerini aldı. Hamsi, sezonun açılmasıyla birlikte ilk gününde 120 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Hamsi fiyatı 40 lira düştü. Bolu'da tezgahlarda 70-80 lira arasında satılan hamsi, vatandaşların en sevdiği deniz ürünlerinin başında geldi. Balıkçılar bu sezon hamsi bolluğu olduğunu söyledi.

Bu sene hamsi senesi: Balık bolluğu var

BİRAZ DAHA DÜŞEBİLİR

Hamsinin bol olduğunu dile getiren Balıkçı Hakan Yıldız, "Balık sezonu iyi, güzel açtık bu sene. Hamsi, bol bu sene. Palamut yapamadık bu sene az çıktı. Geçen sene de palamut boldu. Bu sene palamut çok az, daha tezgahlara düşmedi. Bu sene hamsi senesi olacak gibi. Şu an da bu mevsime göre durum iyi. Hamsi sezonun başından beri tezgahlarda oluyor. 120 lira gibi bir fiyattan açtık bu yıl hamsiyi, şu an 70-80 lira bandına kadar düştü. Biraz daha düşebilir ama çokta aşağıya düşeceğini tahmin etmiyoruz. Çünkü belli bir masraf var. Ama belli de olmaz 50 liraları görür diye umut ediyoruz" diye konuştu.

Bu sene hamsi senesi: Balık bolluğu var

VATANDAŞ ZOR DURUMDA

Diğer besinlere göre hamsinin fiyatının uygun olduğunu ifade eden Yıldız, "Vatandaşın talebi şu an iyi. Şöyle söyleyeyim, tabi piyasa malum vatandaş zor durumda zaten. Balık biraz daha uygun gibi diğer besinlere göre. O yüzden biraz talep görüyor. Mevsimimize göre talep var. Vatandaş balığı özlemiş" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...