Çalışma Bakanlığı'ndan 'emekli maaşları için intibak yasası' iddiasına cevap geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışma Bakanlığı'ndan 'emekli maaşları için intibak yasası' iddiasına cevap geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından dün yapılan bir açıklama sonrasında yeni intibak yasası iddiaları gündem oldu. Bazı basın yayın organlarında "Tüm emekli maaşı değişiyor" yönündeki haberlere Çalışma Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından dün, yaptığı bir açıklama 2000 sonrası emekliler için "yeni bir intibak yasası geliyor" iddialarına yol açtı. Söz konusu iddialara bakanlık cevap verdi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN İNTİBAK MESAJI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün Meclis'te gerçekleşen bütçe görüşmelerinde, “Emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak yapılan seyyanen artışlar, 2000 öncesi aylıklara gelişme hızından pay verilmediğinden 2000 sonrası emeklilerle durumlarını eşitleyen intibak düzenlemesi, bayram ikramiyesi, alt sınır aylıklarının yükseltilmesi gibi pek çok düzenleme hayata geçirilerek çalışma hayatında sarf edilen emeklerin karşılığı olarak emeklilerimize yansıtılacak" ifadelerini kullanmıştı.

TÜM EMEKLİ MAAŞI DEĞİŞECEK İDDİASI

2000 sonrası emekli olanlar uzun bir süredir intibak yasasının çıkmasını ve emekli maaşlarının yükselmesini talep ediyordu. Bakan Işıkhan'ın açıklamaları ‘emekliye intibak yasası geliyor’ olarak algılandı. Basın ve medya kuruluşları, açıklamanın ardından "Tüm emeklilerin maaşları değişiyor" başlıklı haberlere imza attı.

YENİ İNTİBAK YASASI İDDİALARI DOĞRU DEĞİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yapılan haberlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yeni bir intibak düzenlemesine gidileceğiyle ilgili ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Bakan Işıkhan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmeleri sırasında, emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak bugüne kadar emekli aylık miktarlarında yapılan iyileştirmelere yönelik yasal düzenlemelere değindiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konuşmada 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirme sağlandığı belirtilmiş olup, yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği hususuna yer verilmemiştir. Dolayısıyla, söz konusu haberde konuya ilişkin çalışma yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...