Cumhurbaşkanı Erdoğan 'güç merkezine dönüşecek' diyerek duyurdu: Ataşehir enerji piyasasının kalbi olacak!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'güç merkezine dönüşecek' diyerek duyurdu: Ataşehir enerji piyasasının kalbi olacak!

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu görüşmelerinin ardından, ABD ziyaretinin son gününde medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir enerji üssüne dönüştüğüne dikkat çekerek, "Bir de biz Ataşehir’deki kulelerden bir tanesini enerji piyasası merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta, yurda dönüşünden önce medya temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya ile 'Tahıl Anlaşması'nın devamı için temasların sürdüğüne dikkat çeken Erdoğan, Rusya'yla münasebetlerin olumlu bir şekilde devam edeceğini belirterek, "Çünkü bizi çok çok ilgilendiren bir konu, Trakya'nın doğalgazda bir hub olmasını önemsiyoruz. Şu anda da doğalgaz itibariyle neredeyse doğalgazımızın yarısını Rusya'dan temin ediyoruz. Yani arttırmaksa biz arttırabiliriz. Bize o imkanı verir" dedi. 

Avrupa'nın doğalgaz ihracında ciddi sıkıntı içinde olduğunu belirten Erdoğan, "Biz ise hamdolsun şu ana kadar sanayide vesaire doğalgazda bir sıkıntı yaşamadık. Şimdi kış mevsimi geliyor. Böyle bir sıkıntıyı yine yaşamayacağız inşallah" diye konuştu.

ATEŞEHİR'E ENERJİ MERKEZİ GELİYOR

Türkiye'nin bir enerji üssüne dönüştüğüne dikkat çeken Erdoğan, Ataşehir’deki kulelerden birini de 'Enerji Piyasası Merkezi' yapmayı planlandıklarını duyurdu. 

Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'ndeki binalardan bir tanesinin, enerji piyasalarının yönetileceği bir merkez gibi kullanılacağını belirterek, "Doğal gaz, elektrik enerjisi ve madenlerin sevkiyatının yapılacağı, yani adeta Londra piyasası, Hamburg piyasası herhangi bir üründe neyse Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi'ni bu hale dönüştüreceğiz" dedi.

Erdoğan, Ataşehir'de kurulacak "Enerji Piyasası Merkezi'nin çok ciddi bir güç merkezi haline dönüşeceğinin altını çizdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...