Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıfır ve ikinci el araç fiyatları için harekete geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıfır ve ikinci el araç fiyatları için harekete geçti

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından yapmış olduğu açıklamalarda sıfır ve 2. el araç fiyatlarına da değindi. Erdoğan konuşmasında "Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz. Fırsatçılara göz yummayacağız" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında açgözlülükten kaynaklanan artışların üzerine gideceğiz. Fırsatçılara göz yummayacağız." dedi.  İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o ifadeleri;

"STOKÇULUK VE FIRSATÇILIK YAPANLARA ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

"Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmelerinde yüzde 25 sınırlaması devam edecek. Ticaret Bakanlığımız denetimlerini daha da sıklaştıracak. sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında aç gözlülükten kaynaklanan artışların üzerine gideceğiz, fırsatçılara göz yummayacağız. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecek. Yeni ekonomi kadromuz enflasyonla mücadele yolunda uluslararası çalışmalara başladı. Dost ve kardeşlerimiz başta olmak üzere uluslararası yatırımcıların ülkemize yönelik ilgisi yükseldi. Son 21 yılda 255 milyar dolar doğrudan yatırım çeken Türkiye'nin salgın sonrasında yıldızının daha da parladığını görüyoruz. Yatırım ortamıyla bu ilgi ve pozitif havayı ekonomimiz için fırsata çevirmekte kararlıyız. 9 günlük bayram tatiline rağmen dış ticaret rakamlarında güzel haberler gelmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar 265 milyar dolara ulaşacağımız kanaatindeyim. Türkiye ekonomisini, istikrar, güven ve sürdürülebilirlik çizgisinde yükselteceğiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...