Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Deprem bölgesi için yeni karar: İthalatta esneklik getiriliyor

Deprem bölgesi için yeni karar: İthalatta esneklik getiriliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afet bölgesinde enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan kullanılmış eşyanın ithalatında esneklik getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren hükümle, kullanılmış veya yenileştirilmiş eşyanın ithalatında belirlenen gümrük kıymetine bağlı kalınmayacak.

Kaydet
a- | +A

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’yi sarstı. Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremlerinden bir olarak kayda geçen Maraş depremlerinde 11 ilde 45 binden fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Türkiye asrın felaketinin ardından yaralarını sarmaya devam ediyor. Binlerce binanın enkaza döndüğü deprem bölgesiyle ilgili ithalatta esneklik kararı alındı.

BAKANLIKTAN İTHALATTA ESNEKLİK KARARI

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, kullanılmış veya yenileştirilmiş eşyanın ithalat iznine dair usul ve esasları belirliyor. Bu kapsamda tebliğe, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin geçici madde eklendi.

Deprem bölgesi için yeni karar: İthalatta esneklik getiriliyor
Başlık ResmiDeprem bölgesi için yeni karar: İthalatta esneklik getiriliyor

AFET BÖLGESİ İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Söz konusu hükümle, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen yerler için enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetlerinin idamesi kapsamında ihtiyaç duyulan tebliğ kapsamındaki eşya için, belirlenen gümrük kıymetine bağlı kalmadan izin vermeye Bakanlık İthalat Genel Müdürlüğü, 15 Eylül 2023'e kadar (bu tarih dahil) yetkili olacak.

(AA)

BAKMADAN GEÇME
Depremden korkanların tercih ettiği ilk 3 kent: İstanbullu akın etti, fiyatlar 3
HABER

Depremden korkanların tercih ettiği ilk 3 kent: İstanbullu akın etti, fiyatlar 3'e katlandı

Depremin merkezinde inanılmaz kurtuluş: İnternet kablosu ile hayata tutundular
HABER

Depremin merkezinde inanılmaz kurtuluş: İnternet kablosu ile hayata tutundular

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.