Deprem bölgesine yeni destek! Bakan Varank açıkladı: KOBİ'lere geri ödemesiz 300 bin TL

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem bölgesine yeni destek! Bakan Varank açıkladı: KOBİ'lere geri ödemesiz 300 bin TL

Ekonomi Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank deprem bölgesine yeni bir desteğin daha hayata geçirileceğini duyurdu. Varank KOBİ'lere geri ödemesiz 300 bin TL verileceğini açıkladı.

11 ili birden etkileyen deprem felaketinin ardından ilgili bölgeleri bir an önce ayağa kaldırabilmek amacı ile çok çeşitli başlıklar altında destek çalışmaları yürütülmeye devam edilirken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni bir desteğin daha hayata geçirilmiş olduğunu açıkladı. İşte KOBİ’ler için hayata geçirilmiş olan yeni deprem desteğine ilişkin ayrıntılar…

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından 11 il için OHAL ilan edildi. İlgili bölgeleri bir an önce ayağa kaldırmak, iş gücünü bölge sınırları içerisinde tutabilmek ve depremzedeleri hem maddi hem de manevi anlamda destekleyebilmek adına çalışmalara devam edilirken özellikle üretim alanında faaliyet gösteren vatandaşlar için farklı çalışmalar ortaya kondu. Bu kapsamda deprem bölgelerine verilen desteklere ilişkin birtakım açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ’ler için yeni bir desteğin daha hayata geçirilmiş olduğunu bildirdi.

Borç erteleme başta olmak üzere pek çok farklı kategori altında depremzedelere destek olmaya devam eden kamu kurumları, bu kez de KOBİ’ler için harekete geçti. İşçileri ile üretime devam etmek ya da yalnızca bir süreliğine kendi hayatını idame ettirmek amacı ile konteyner alan KOBİ’lere, nakdi desteği verileceği bildirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ konteyner desteğine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Deprem bölgesine yeni destek! Bakan Varank açıkladı: KOBİ'lere geri ödemesiz 300 bin TL

KOBİ’LERE KONTEYNER DESTEĞİ VERİLECEK!

Depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçen kurumlardan birisi olan KOSGEB, bu kapsamda yeni bir program başlattığını duyurdu. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerinde bulunan KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz konteyner desteğinin verileceği bildirildi.

KOSGEB’in Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şu ifadeleri kullandı: “Kendi konteynerini alıp içine çalışanlarını yerleştirmek isteyen ya da kendisi yaşamak isteyen KOBİ’lerimize, konteyner başına 30 bin TL’ye kadar ve 10 konteynere kadar destek veriyoruz.”

BAŞVURULAR SONRADAN YAPILABİLECEK!

Edinilen bilgilere göre söz konusu destek programı hayata geçmeden önce konteyner alan KOBİ’ler de destekten yararlanabilecek. Bir KOBİ’nin geri ödemesiz olarak yararlanabileceği üst destek tutarı, 300 bin TL olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...