İslam Memiş altın için yeni istikameti açıkladı: Çok aceleci olmamak lazım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İslam Memiş altın için yeni istikameti açıkladı: Çok aceleci olmamak lazım

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatları düşüşe geçerken İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş altın için yeni istikameti açıklarken “Çok aceleci olmamak lazım” dedi.

ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizinde hızla yükselen altın fiyatları bu hafta düşüşe geçti. Ons altın fiyatı 2.000 dolar üzeri seviyelerden 1.950 dolar bandına kadar gerilerken, gram altın iç piyasada 1202 liradan alıcı buluyor. Yatırımcılar ise altın fiyatları yükselir mi düşer mi merak ediyor. Gelişmeler hakkında çapıcı yorumlarda bulunan İslam Memiş “Yani ons altın 2000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olarak 2350 dolar düzeyini test edebilir. Serbest piyasalarda 1237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında ise 2023 yılı için 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini bekliyorum” dedi.

İslam Memiş altın için yeni istikameti açıkladı: Çok aceleci olmamak lazım

“BU YIL İÇİN REKOR KELİMELERİNİ ÇOK DUYACAĞIZ”

Geçtiğimiz haftalarda altın fiyatlarının rekor kırdığını söyleyen Memiş “Serbest piyasalarda 1253 TL düzeyini görürken, ekranlarda 1230'ları aşan seviyeler test edildi. Bu yıl için rekor kelimelerini çok duyacağız gibi düşünüyorum. Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman altın fiyatları baskı altında kalmıştı. Altın bu yıl biraz daha serbest kalıyor ve merkez bankalarının da sahneden indiğini dönem başlıyor. Fed ve diğerleri artık kenara çekilecek ve altın fiyatları buradan da güç toplayabilir.”

"GRAM İÇİN HEDEF 1.550 TL"

Ons altın için yeni seviyeyi açıklayan Memiş “Yani ons altın 2000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olarak 2350 dolar düzeyini test edebilir. Serbest piyasalarda 1237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında ise 2023 yılı için 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini bekliyorum." dedi.

ALTIN ALMALI MI SATMALI MI?

İslam Memiş, "altın almalı mı, satmalı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben 2009 dolar düzeyine kadar çıkan bu yükselişleri çok hızlı ve sağlıksız gördüm. Bu nedenle bir düzeltme gelmesi ihtimal dahilinde. Gram altın TL fiyatında ise tekrar kademeli olarak 1220-1200 ve altı rakamlar yaşanabilir. Çok aceleci olmamak lazım. Önümüzdeki haftalarda yeni bir alım fırsatı oluşabileceğini düşünüyorum."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram Altın: 1207 TL
  • Çeyrek Altın: 1999 TL
  • Yarım Altın: 4041 TL
  • Tam Altın: 8258 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...