Disney'den Epic Games'e 1,5 milyar dolarlık yatırım!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Disney'den Epic Games'e 1,5 milyar dolarlık yatırım!

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dönemde skandallarla anılan dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden Walt Disney, oyun piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şirket, ünlü Fortnite oyununun yapımcısı olan Epic Games'e 1,5 milyar dolar yatırım yapacak.

Walt Disney, video oyunu geliştiricisi Epic Games'ten 1,5 milyar dolarlık hisse alacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, iki şirketin Disney hikayelerine ve deneyimlerine erişimi daha da genişleteceği belirtildi. Ayrıca, yeni bir oyun ve eğlence evreni üzerinde iş birliği yapılacağı da vurgulandı.

Açıklamada, Disney'in Epic Games'ten hisse senedi satın almak için 1,5 milyar dolar yatırım yapacağı açıklandı.

EĞLENCE EVRENİ OLUŞTURULACAK

Açıklamada ayrıca, Epic Games'in popüler video oyunu Fortnite ile bağlantılı geniş ve açık oyunlardan oluşan bir eğlence evreni üzerinde çalışılacağı belirtildi. Söz konusu evrenin, Fortnite ve 100 milyondan fazla aktif oyuncusu ve oluşturucusuyla birlikte Disney hikayelerini ve deneyimlerini hayata geçireceği ifade edildi.

"DİSNEY'İN OYUN DÜNYASINA EN BÜYÜK GİRİŞİ"

Disney Üst Yöneticisi Robert Iger, yatırıma ilişkin değerlendirmesinde, bunun Disney'in oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük girişine işaret ettiğini ve şirketin büyümesi için önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Epic Games Kurucusu ve Üst Yöneticisi Tim Sweeney de Disney ve Fortnite topluluklarını bir araya getirecek kalıcı, açık ve birlikte çalışabilen bir ekosistem oluşturmak için tamamen yeni bir şey üzerinde işbirliği yaptıklarını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...