Dolar kurunda yeni rekor, 28 TL'ye merdiven dayadı! Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar kurunda yeni rekor, 28 TL'ye merdiven dayadı! Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Dolar kuru uluslararası piyasalarda dolar endeksinin güçlenmesiyle rekor üstüne rekor kırıyor. 27,9577 TL'ye kadar yükselen Dolar TL, 28 TL'ye merdiven dayadı. Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı.

Fed yetkililerinden gelen şahin tonda açıklamalarla dolar uluslararası piyasada rekor üstüne rekor kırıyor. İç piyasada da güçlenen kur, tarihi zirveleri gördü. Dolar endeksi kasım ayından bu yana en güçlü seviyesi olan 107,2'ye yükselirken, Dolar/TL, 28 TL'ye merdiven dayadı.

DOLAR TL'DE YENİ REKOR

Ağustos ayında Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararıyla yüzde 7 düşüş yaşayan Dolar/TL, Eylül ayında piyasalarla aynı doğrultuda gelen faiz kararının ardından yükselişini sürdürüyor. Dünkü işlemlerde 27,9577 TL'ye kadar yükselen dolar kuru, tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Ardından 27,50 TL'ye geri çekilen kur, yeni günde yüzde 0,37 yükselişle 27,5409 lirada seyrediyor.

DOLAR ENDEKSİ SON 11 AYIN ZİRVESİNDE 

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına devam edeceği beklentileriyle ABD doların uluslararası piyasalarda giderek güçlenmesini sağladı. Piyasalar Fed'in indirimine ne zaman başlayacağı merakla beklenirken, Fed yetkililileri ikinci bir faiz artışı sinyali verdi. Fed Başkanı Powell ve Fed yetkililerinden gelen açıklamalar doların elini daha da güçlendirdi. Dolar endeksi bugün 107,24 puana yükselerek kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

DOLAR/TL İÇİN ÖNE ÇIKAN DİRENÇ SEVİYESİ

Ziraat FX'in günlük bültenine göre küresel piyasalarda ABD uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş risk iştahı üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. 2007 yılında itibaren en yüksek seviyelerde seyreden ABD on yıllık tahvil faizi bu sabah %4,80’nin üzerine çıktı. Dolar endeksi (DXY) 107 seviyesinin üzerinde gücünü koruyor. Yurt içinde ise yükseliş eğilimini sürdüren Dolar/TL’de, Dolar’ın küresel çapta gücünü korumasıyla 27,50 seviyesinin üzerindeki hareket devam ediyor. Günün geri kalanında da söz konusu seviyenin üzerinde hareketler devam edebilir. Öne çıkan direnç ise 27,71 seviyesinde.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...