Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı

Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesinde yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı.

Kaydet
a- | +A

"Antep baklavası" Kurban Bayramı'nda ağızları tatlandırmaya devam edecek. Gaziantepli ustalar, bayram öncesinde artan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai yapmaya başladı.

Dünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 1. Resim
Başlık ResmiDünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 1. Resim

Baklava üreticisi Ömer Faruk Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada bayrama sayılı günler kala talepleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladıklarını belirtti.


Dünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 2. Resim
Başlık ResmiDünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 2. Resim

Mesainin ve üretimin iki katına çıktığını belirten Çiftçi şunları söyledi:

"DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINA GÖNDERİYORUZ"

"Meşakkatli ama tatlı bir yoğunluk var. Bu tatlı yoğunluğun sonunda tezgahlara koyduğumuz baklavaları dünyanın dört bir tarafına gönderiyoruz. Gaziantep'te günlük üretim normal zamanlarda 30 ton. Bayram yoğunluğunun başlamasıyla iki katına yani 60 tona çıkıyor. Arife gününde ise 70-80 tonları buluyor. Üretilen baklavanın üçte ikisi yurt içi ve yurt dışı, geriye kalanını Gaziantepliler ve kente gelen turistlerin tüketimi oluşturuyor."


Dünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 3. Resim
Başlık ResmiDünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 3. Resim

BAYRAMA 2 GÜN KALA SATIŞLAR KAPANABİLİYOR

Bayrama 2 gün kala bazen satışlarını kapatabildiklerini anlatan Çiftçi, "Çünkü coğrafi tescilli baklavamız insan gücüyle, makine değmeden, geleneksel usullerle yapıldığı için ve en lezzetli haliyle yapmak zorunda olduğumuz için bazen talebe tam karşılık veremeyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.


Dünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 4. Resim
Başlık ResmiDünyanın her yerinden sipariş geliyor! Bayram öncesi telaş başladı - 4. Resim

Çiftçi, "Bayramda kurban kesildikten sonra insanın şekeri düşer, o şekere karşılık baklavayla ağızları tatlandırıyoruz." dedi. Baklava ustası Fahri Kaplan da bayrama yakın tatlı telaşın başladığını, yoğun mesai yaptıklarını kaydetti.


Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.