Ekmek fiyatına zam üstüne zam! İki ilde yeni zamlı liste açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ekmek fiyatına zam üstüne zam! İki ilde yeni zamlı liste açıklandı

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yeni yılda ekmek fiyatına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Ankara başta olmak üzere birçok şehirde yapılan zamma iki il daha dahil oldu. Yozgat ve Çorum'da zamlı ekmek listesi açıklandı. Yozgat ve Çorum'da ekmek fiyatı 8 TL'ye yükseldi.

Yeni yılda vergi, harç ve cezalarda yapılan artışların ardından ekmek fiyatlarına da zam gelmeye devam ediyor. Başkent Ankara'da ekmek fiyatına yapılan zammın ardından iki ilde daha yeni fiyat listesi açıklandı.

YOZGAT'TA EKMEK 8 TL'YE ÇIKTI

Yozgat’ta fırıncıların zam talebi üzerine 6.5 liradan satılan 210 gram somun ekmek bugün itibarıyla 8 liradan satışa sunuldu. 210 gram pide fiyatının 9 liraya çıktığı şehirde, yine aynı gramajdaki yöresel lezzet parmak çöreğinin fiyatı da 7 liradan 9 liraya yükseltildi.

Ekmek fiyatına zam üstüne zam! İki ilde yeni zamlı liste açıklandı

EN SON 6 AY ÖNCE ZAM YAPILMIŞTI

Ekmeğe en son 6 ay önce zam yapılmış, 4 lira olan 200 gram ekmeğin gramajı 10 gram artırılarak 210 grama ve fiyatı da 6,5 liraya yükseltilmişti.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde uzun yıllar esnaflık yapan fırıncı Mustafa Kaplanoğlu, “210 gram ekmeğimizin fiyatı 6.5 liradan 8 lira, aynı gramajdaki pidemiz de 9 lira oldu. Vatandaşlarımız olumlu karşıladı bu fiyatı, herhangi bir tepki almadık. Maliyetlerimiz arttı, işçi giderleri arttığı için ekmek fiyatlarına zam geldi. Bize göre çok makul oldu, büyükşehirlerde ekmek 10 liradan satılıyor” dedi.

Ekmek fiyatına zam üstüne zam! İki ilde yeni zamlı liste açıklandı

ÇORUM'DA DA ZAM KARARI ALINDI

Çorum’da 13 Ocak'ta 200 gram ekmek 8 TL, 300 gram ekmek ise 12 TL'ye yükselmişti. Çorum'un Sungurlu ilçesi de zamma uyma kararı aldıklarını duyurdu. Daha önce 300 grama çıkarılan ekmek 10 TL’den satılıyordu. Fırıncılar, yarından itibaren 300 gram ekmeği 12 TL’den satacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...