Elektronik haberleşmeye 31 milyar TL'lik yatırım

- Güncelleme:
Elektronik haberleşmeye 31 milyar TL'lik yatırım

Ekonomi Haberleri

Teknolojiye yatırım hızla artıyor. Bu yatırımlar arasında en önemli payı da elektronik haberleşme teknolojileri alıyor. Sektör, önümüzdeki yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı’na hazırlanırken, şirketlerin gelişimleri de masaya yatırıldı.

2022 yılını yüzde 41 artışla 130 milyar TL ciro ve yüzde 42 artışla 31 milyar liralık yatırımla kapatan sektörün her kademesinden aktörün katılacağı fuarda son gelişmeler masaya yatırılacak. Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Genel Sekreteri Mehmet Sözen mobil abone sayısının 82,7 milyona ulaşırken, uzaktan çalışma ile internet abonesi sayısının yüzde 58 gibi yüksek bir oranda artarak 706 bini aşmasını önemli gelişme olarak değerlendirdi.

Sektörde büyük potansiyel bulunduğunu söyleyen Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güneri Dürmüş de “Özellikle, yeni nesil haberleşme teknolojisi olan 5G’nin yaygınlaşması ve dijitalleşme trendinin artmasıyla birlikte sektörün daha da hızlı bir büyüme sürecine gireceğini öngörüyoruz. Nitekim Deloitte Vodafone Ekonomik Etki Analizi raporuna göre 15 yıl boyunca 5G’ye yapılacak yatırım ve hizmet harcamalarının sonucu olarak oluşacak gelir artışının 1 trilyon TL olması bekleniyor. Bu yapılacak yatırımlarda, yabancı ürünlere karşı rekabet gücünü artıracak düzenlemeler ve kamu destek programları ile HTK bünyesinde yerli firmaların geliştirdikleri ürün ve hizmetlere pozitif ayrımcılık yapılması, Türkiye’deki telekomünikasyon sektörünün önünü daha da açacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...