Emekliye bayram ikramiyesinde ek zam önergesi komisyondan geçti!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye bayram ikramiyesinde ek zam önergesi komisyondan geçti!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıklamıştı.

KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Bu artışla beraber yılda 2 kez yapılan ödeme ile emeklinin toplam bayram ikramiyesi 6 bin lira yükselirken, bu düzenlemenin de yer aldığı  Ceza Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 669 Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Teklifini de içeren 8. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

Teklif ile kanun yoluna başvuru süreleri gün yerine hafta olarak düzenlenecek, suçla daha etkin mücadele çerçevesinde bir güne karşılık gelen adli para cezasının alt ve üst sınırlarında artış yapılacak.

Teklifle Adalet Bakanlığının bünyesinde bulunan Tazminat Komisyonunun görev tanımı da yeniden belirleniyor.

Teklifle ayrıca kişisel verilerin korunması konusunda özel nitelikli kişi verileri işlenme şartları ve yurt dışına aktarımı hakkında değişiklikler yapılıyor. 

AY SONUNA KADAR YASALAŞACAK

Yargı Paketi ile birlikte emekli ikramiyelerindeki artış düzenlemesi 29 Şubat’a kadar yasalaştırılacak. Bu tarih itibariyle TBMM, çalışmalarına ara verecek.

TBMM, 31 Mart seçimine kadar çalışmayacak. Milletvekilleri, seçim bölgelerine giderek partilerinin kampanya süreçlerine destek verecek ve belediye başkan adaylarını destekleyecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...