Emeklilere özel indirim ve kampanyalar yolda! Ulaşımdan markete, GSM'den giyime...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Emeklilere özel indirim ve kampanyalar yolda! Ulaşımdan markete, GSM'den giyime...

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi. Tarım Kredi, Türk Hava Yolları, zincir marketler, GSM operatörleri, TCDD ve bazı giyim mağazaları emeklilere özel indirimler ve kampanyalar yapacak. Öte yandan indirimler sinema ve tiyatroları da kapsayacak.

Milyonlarca emeklinin cebini rahatlatacak olan bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında yatacak. Bu haberle bir nebze olsun rahat nefes alacak olan emeklilere bir müjde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, indirim ve kampanyalara dair sevindiren gelişmeyi duyurdu.

Bakan Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu söyleyen Işıkhan, dolar bazında milli gelirde Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doların aşıldığını söyledi.

Tüm engellere ve finansal krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarla büyüdüğüne dikkati çeken Işıkhan, yıl sonu itibarıyla enflasyonun düşüşe geçeceğini belirtti ve AK Parti olarak attıkları adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettiklerine değindi.

"2017'DE BANKA PROMOSYONU ÖDENMESİNİ YİNE BİZ BAŞLATMIŞTIK"

"İlaç kuyruklarından maaş kuyruklarına, emeklilerimize zulüm olan her uygulamayı biz bitirdik" diyen Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile 636 oranında artış sağladık. En son kıymetli emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek, emeklilerimizin gündemimizde olduğunu ve onların hayatlarını her yönden kolaylaştıracak adımları hayata geçirmeye devam edeceğimizi duyurmak adına Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını emekliler yılı ilan ettik.

Emekliler yılı kapsamında, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon ödemesi sürecini başlattık. Biliyorsunuz Sosyal Güvenlik Kurumumuz, bankalar aracılığıyla emekli maaşlarını ödemektedir. 2017'de emeklilerimize ilk kez banka promosyonu ödenmesini yine biz başlatmıştık."

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar yolda! Ulaşımdan markete, GSM'den giyime... - 1. Resim

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİM VE KAMPANYALAR GELİYOR

Kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerini, emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık 2 katına çıkardıklarını hatırlatan Işıkhan, birçok indirim ve kampanyanın da müjdesini verdi.

Bakan Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren şu ifadeleri kullandı:

"SGK olarak, diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz, bankalara başvurarak bu promosyon ödemelerinden faydalanabilecekler. Kamu bankalarında başvurular bugün başladı. Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde 2-5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacak.

Bunun dışında, emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız.

Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız."

"EMEKLİLER, BİZİM BAŞIMIZIN TACI"

Bakan Işıkhan ayrıca "Kıymetli emeklilerimiz müsterih olsun, muhalefetin tahriklerine kapılmasın. Emekliler, bizim başımızın tacı. Nasıl emeklilerimize dokunacak en iyi ve en yeni politikaları bugüne kadar AK Parti hayata geçirdiyse bundan sonra da aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. Liderimizin her zaman söylediği gibi, denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan pay vereceğimiz en büyük kesim yine emeklilerimiz olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
HUZAYFA 26 Mart 2024 05:51

Hala emeklilerden dalga geçiyorlar.Ne anlamazlarsiniz!Dilencimiyiz arkadaş,Bırak bu aldatmalari da Seyyanen zam hakkımızı verin.Yoksa 31 Mart'ta biz size hakettiginizi vereceğiz.Hic şüphen olmasın.

Sonraki Haber Yükleniyor...