Emekliye 5.000 TL ikramiyede kritik tarih belli oldu! EYT'liler için dikkat çeken 9 Ekim detayı...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Yeni Asır
- Güncelleme:
Emekliye 5.000 TL ikramiyede kritik tarih belli oldu! EYT'liler için dikkat çeken 9 Ekim detayı...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Yeni Asır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verileceğini müjdeledi. Milyonlarca emekli bu yıl ilk defa üçüncü kez ikramiye alacak. Emekliye 5.000 TL ikramiyede milat olacak kritik tarih belli oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başta olmak üzere emekli olacaklar için dikkat çeken 9 ekim detayı...

Maaşları enflasyona karşı eriyen memur, SGK ve Bağ-Kur emeklileri bu yıl ilk defa üçüncü kez ikramiye alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği 5.000 TL ikramiyede kritik tarih belli oldu. EYT'liler için 9 ekim detayı dikkat çekti.

EMEKLİYE ÜÇÜNCÜ İKRAMİYE

Normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramında ikramiye alan milyonlarca emekli için ikramiye müjdesi Kabine toplantısının ardından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılında çalışmayan emekliler için bir defaya mahsus 5.000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu. 

İKRAMİYE TORBA YASAYA GİRDİ

AK Parti Milletvekili Mehmet Muş Başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi görüştü. İkramiye konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifine önergeyle eklendi.

İKRAMİYEDE ÖNE ÇIKAN TARİH

Çalışmayan emeklilerin faydalanacağı bu müjdeden toplamda 12.5 milyon emekli bu ikramiyeden faydalanacak. Ödemeler ise Kasım ayında yapılacak. Mart ayında Meclis'ten geçen EYT kapsamında emekli olan ve çalışmayan emekliler de yararlanacak.

EYT kapsamında bugüne kadar SGK'ya başvuran 2 milyon 202 bin 115 kişiden 1 milyon 899 bin 308 kişiye aylık bağlandı. EYT kapsamında veya normal memur, SSK ve Bağ-Kur kapsamında kasım ayına kadar işinden ayrılan veya emekli olacakların durumu ise merak konusu.

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in aktardığına göre bu konuda 9 Ekim tarihi öne çıkıyor.

Emekliye 5.000 TL ikramiyede kritik tarih belli oldu! EYT'liler için dikkat çeken 9 Ekim detayı...

EYT'LİLER DİKKAT! 9 EKİM MİLAT SAYILABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhuriyet müjdesini duyurduğu 9 Ekim tarihi, emekli ikramiyesi için milat sayılabilir. Bu durumda 9 Ekim tarihi itibariyle emekli aylığı bağlanmış olanlar ve çalışmayanlar ikramiyeden yararlanır. Bu tarih sonrasında emekli aylığı bağlananlar, işten ayrılanlar ikramiyeyi alamayacak.

Meclis'te yapılan düzenleme ile hangi tarih itibariyle çalışmayanların ve emekli olanların yararlanacağı belirlenecek. Bu tarihe göre durum netleşecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Torba yasaya eklenen 5 bin TL'lik ikramiye komisyonda görüşülüp onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Bakan Işıkhan'ın da açıkladığı üzere ikramiyeler, Kasım ayının ortasında yani 15 Kasım'a kadar emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYEDE TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Yeni Asır
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...