Emekliye ek zam için nefesler tutuldu! Kabine yarın toplanıyor, Erdoğan kararını verecek

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Emekliye ek zam için nefesler tutuldu! Kabine yarın toplanıyor, Erdoğan kararını verecek

Ekonomi Haberleri  / TRT Haber

2024'ün ilk Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın gerçekleştirilecek. Toplantıda emekli maaşlarına yapılacak ek zam ve terörle mücadele masaya yatırılacak. Erdoğan'ın emekliye yapılacak zam oranına ilişkin kararını vermesinin ardından, düzenleme Meclis'e gidecek. TBMM'nin kabul etmesi halinde düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı yarin gerçekleştirilecek. Yoğun gündemle toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de bir araya gelecek. Kabineye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Emekli maaşlarına yapılacak ek zam ve terörle mücadele toplantıdaki ana konular arasında yer alacak.

EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM İÇİN SON VİRAJ

Yüzde 37 oranındaki enflasyon farkının asgari ücret ve memur emeklilerinin altında kalması nedeniyle emeklilere ek zam beklentisi oluştu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin uzun süredir beklediği ek zam haberi için gözler yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi.

Emekliye ek zam için nefesler tutuldu! Kabine yarın toplanıyor, Erdoğan kararını verecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordine ettiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma, toplantının ana gündem maddesi olacak.

Toplantıda düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

ENFLASYON VE FAHİŞ FİYATLAR

Son dönemde özellikle marketlerde etiketlerin günden güne değiştiği, piyasada fiyatların sabit kalmasına rağmen tüketiciye zam yansıtıldığı belirtiliyordu. Kabine'de fahiş zamlarla ilgili alınacak yeni adımların da görüşüleceği öğrenildi.

Emekliye ek zam için nefesler tutuldu! Kabine yarın toplanıyor, Erdoğan kararını verecek

Toplantıda Merkez Bankası'nın parasal sıkılşatırma adımlarının piyasalara etkisi ve rezervlerdeki son durum da değerlendirilecek. Enflasyondaki gidişat mercek altına alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantının bir diğer gündem maddesi Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları olacak. Bu kapsamda İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar Kabine'de de konuşulacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyi ile yurt içinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak.

Emekliye ek zam için nefesler tutuldu! Kabine yarın toplanıyor, Erdoğan kararını verecek

Kabine toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için yürüttüğü diplomatik girişimler ile Kızıldeniz'deki gerilim de masada olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eskişehir 145315 Ocak 2024 23:59

Yıllardır Ak Parti'ye oy veren bir aile olarak sayın Cumhurbaşkanımızın tüm emeklilere yüzde 50 oranında maaş artışı yapılmasına karar vereceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.

Önce vatan 15 Ocak 2024 19:11

Emekliler temmuz 2023 de çalışan memurlara %87 Emeklilere %25 Bu açığın kapatılmasını ayrıca gerçek enflasyon oranında zam ıstiyor refah payida istemiyor.gercek enflasyon %127 dır.Tesaron eliyle yürütülen Tüik verilerinin doğru olmadığını ilgili Bakanlığımız çok iyi biliyor.Sn.Başkanım size güveniyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...