En büyük müşteri Rusya, ihracat 235 milyon doları aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
En büyük müşteri Rusya, ihracat 235 milyon doları aştı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatında artış sürüyor. Nisan ayında ihracat 235,7 milyon dolar oldu. En büyük ihracat ise 78 milyon 759 bin 695 dolarla Rusya'ya yapıldı.

Türkiye nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük müşterisi ise 78 milyon 759 bin 695 dolarla, Rusya oldu.

İHRACAT 235 MİLYON DOLARI AŞTI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre  Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz konuya ilişkin açıklama yaptı. Gürüz yazılı açıklamasında, sektörlerinin nisanda 326 bin 20 ton ürünü uluslararası pazarlarda değerlendirdiğini belirtti.

Birlik olarak nisanda ülke dış satımına katkı sunduklarını aktaran Gürüz, "Türkiye'nin nisan ayı yaş meyve sebze ihracatı 235,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Birliğimiz, ülke ihracatına 99 milyon dolarlık destek verdi" ifadesini kullandı.

EN BÜYÜK MÜŞTERİ RUSYA

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) verilerine göre, bölgeden bu yılın ilk 4 ayında tüm kalemlerde yapılan ihracat 886 milyon doları geçerken, en fazla dış satım yaş sebze ve meyve sektöründe gerçekleşti.

Rusya'ya ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59,83'lük artışla 78 milyon 759 bin 695 dolara ulaştı. Rusya'yı 60 milyon 643 bin 45 dolarla Almanya, 54 milyon 682 bin 423 dolarla Çin, 53 milyon 399 bin 33 dolarla Ukrayna takip etti.

Özellikle yaz aylarında Rusya ve Almanya pazarlarında meyve sezonunun başlamasıyla ihracatın daha da ivme kazanması bekleniyor.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkan Yardımcısı Ramazan Keskin, Türkiye'den Rusya'ya geçen yıl miktar bazında 1,5 milyon ton sebze ve meyve ihracatı yaptıklarını söyledi.

Rusya'nın Türkiye için önemli pazar olduğunu vurgulayan Keskin, "Rusya, Karadeniz'den komşumuz olması ve nüfusa oranla tüketim yoğunluğundan kaynaklı yaş sebze ve meyve sektöründe en büyük müşterimiz, Türkiye'den en fazla sebze ve meyve alıcısı. Bu anlamda Rusya bizim için çok önemli." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...