Et ve Süt Kurumu'ndan kritik karar! Ticaret Bakanlığı'ndan aldığı yetkiyi kullanmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Et ve Süt Kurumu'ndan kritik karar! Ticaret Bakanlığı'ndan aldığı yetkiyi kullanmayacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Et ve Süt Kurumu (ESK), piyasa fiyatlarına müdahale edilecek bir durum olmadığı için, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen ihracat yetkisinin kullanılmayacağını açıkladı

Et ve Süt Kurumu (ESK) küçükbaş karkasta ihracat yetkisinin kullanılmayacağını bildirdi. ESK, piyasa fiyatlarında müdahale gerektirecek bir durum oluşmadığı için yeni karar alındığını belirtti.

PİYASALAR YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ESK'nın internet sitesinde şu ifadelere yer verildi:

Kırmızı et piyasasının regülasyonu çalışmalarımız kapsamında, Ticaret Bakanlığı’ndan 2023 yılı sonuna kadar alınmış bir küçükbaş karkas eti ihracat yetkisi olmakla beraber, piyasa fiyatlarında müdahale gerektirecek bir durum oluşmadığı için ihracat yetkisi kullanılmayacaktır. Piyasa fiyatları yakından takip edilmekte olup, hem üreticiyi hem tüketiciyi gözetecek uygulamalara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edilecektir. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...