Gram altın ve dolar Merkezin kararına nasıl tepki verecek? İslam Memiş "pozitif ayrışacak" yatırımı açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gram altın ve dolar Merkezin kararına nasıl tepki verecek? İslam Memiş "pozitif ayrışacak" yatırımı açıkladı

Ekonomi Haberleri

Gram altın ve dolar kurunda gözler saat 14:00'da politika faizini açıklayacak Merkez Bankasına çevrildi. Yatırımcılar alınacak karara piyasaların nasıl tepki vereceğini merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik toplantı öncesinde tahmin geldi. Memiş, "pozitif ayrışacak" yatırımı açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün kritik politika faizi kararını açıklıyor. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) bugün saat 14.00'da Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirecek. Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artışına gitmesi bekleniyor. Yapılacak hamleye dolar ve gram altın başta olmak üzere piyasaların nasıl tepki vereceği ise merak konusu olmayı sürdürüyor. İşte kritik toplantı öncesinde döviz ve emtia piyasasında son durum...

POWELL ‘FAİZ ARTIŞI SİNYALİ VERDİ

Piyasaların tüm dikkati Merkez Bankası'ndayken dün akşam ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell kritik açıklamalarda bulundu. 15 ay sonra ilk kez politika faizi artışına gitmeyen Powell, Dolar kurunda yeni ataklara sebep olacak faiz artışına ilişkin mesajları verdi. Powell, “FOMC'nin neredeyse tüm katılımcıları faiz oranlarının yıl sonuna kadar biraz daha artırılmasının uygun olacağını düşünüyorlar” dedi.

Gram altın ve dolar Merkezin kararına nasıl tepki verecek? İslam Memiş "pozitif ayrışacak" yatırımı açıkladı

DOLAR KURUNDA TEMKİNLİ DURUŞ

Kritik politika faizi kararı öncesinde Dolar/TL'de temkinli duruş sürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından oluşan yeni ekonomi yönetimi sonrasında yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kıran dolar kuru dünkü işlemlerde açılışın ardından 23,5198 liraya kadar geriledi. ABD seansında 23,3703 liraya inen Dolar/TL, yeni güne 23,58 TL seviyesinden başladı. 

Gram altın ve dolar Merkezin kararına nasıl tepki verecek? İslam Memiş "pozitif ayrışacak" yatırımı açıkladı

GÜNCEL DÖVİZ  KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARINDA DALGALI SEYİR

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelen yeni sinyaller sonrasında düşüşe geçti. 1971,02 dolara kadar yükselen Ons altın fiyatı dünkü işlemlerde 1939,56 dolar ile günün en yükseğini kaydettikten sonra gerilemeye başladı. 1919,3 dolara kadar inen kıymetli maden, daha sonra buradan toparlanarak 1935 doların üstünü gördü. Kapanışı ise 1932,45 dolardan gerçekleştirdi. Merkez Bankası'nın kritik kararı öncesi Ons altın yeni güne yüzde 0,09 düşüşle 1930,92 dolardan işlem görmeye başladı.

GRAM ALTIN TCMB ÖNCESİ TOPARLANDI

Altının gram fiyatı ay içerisinde 1505 TL rekor seviyesini görmesinin ardından Fed'in faiz kararı sonrasında Ons altına paralel olarak kısmi düşüş sergiledi. Merkez Bankası'nın kritik kararı öncesinde gram altın yeni güne 1464,35 liradan başladı. 

Gram altın ve dolar Merkezin kararına nasıl tepki verecek? İslam Memiş "pozitif ayrışacak" yatırımı açıkladı

GÜNCEL GRAM ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MERKEZİN KARARI SONRASINDA GRAM ALTIN VE DOLAR NE OLUR?

Gram altın ve dolar kurunun Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararına nasıl tepki vereceği yatırımcıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, merak edilen soruya yanıt verdi. Karar sonrasında piyasalarda çekilme olabileceğinin altını çizen Memiş, hem gram altın hem de dolar/TL kuru için rakam vererek tahmin yaptı.

“Piyasanın faiz artırım beklentisi yüksek olduğundan, Kurban Bayramı tatili öncesi nakit ihtiyacı duyulacağından, yaz tatili süreci başladığından TL’nin kısa vadede pozitif ayrışacağını söyleyebiliriz” diyen uzman isim şunları kaydetti:

“Yabancı para birimlerinde, altın ve gümüşün gram fiyatlarında kısa vadeli düşüş öngörümü önceden belirttiğimi anımsatmak isterim. Dolar/TL kurunda 22,80 lira seviyesini takip edeceğim. Yüksek bir faiz artırımı gelir, piyasalarda iyimserlik artarsa 21,80 lira seviyesi bile görülebilir. Önce 22,80’ni takip etmek gerek. Dolar/TL kuru başı çektiğinden diğer yabancı paralarda da değer kayıpları görülebilir. Gram altın da 1400-1450 lira, gram gümüş de 16,50-17,00 lira aralığını takip edeceğim. İki hafta önce yarına hazırlık yapan, TL’de bekleyenlerin iyi karar verdiğini gördük. Bu düşüşlerin geçici olacağını, rehavete kapılmaması gerektiğini, TL’de alım için bekleyenlerin bu fırsatların kalıcı olmayacağını bilmesi gerekir.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...