Güven, konfor ve tasarruf: YHT'ler 14 yılda 76 milyon yolcu taşıdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güven, konfor ve tasarruf: YHT'ler 14 yılda 76 milyon yolcu taşıdı

Ekonomi Haberleri

Ulaşımda büyük kolaylık sağlayan ve ağını her geçen gün genişleten yüksek hızlı trenler, 2009 yılından bu yana her gün binlerce vatandaşı taşımaya devam ediyor. Bakan Uraloğlu, bugüne kadar YHT'lerle seyahat eden yolcu sayısının 76 milyonu aştığını duyurdu.

Türkiye, demiryolu ulaşımında önemli yol kat etti. Birçok kente trenle ulaşımın önü açılırken, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri ile mesafeler saatlerden dakikalara iniyor. Konforla birlikte tasarrufu da getiren YHT'ler taşımacılıkta kolaylık sağlarken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2009'da Ankara-Eskişehir hattında hizmet vermeye başlayan ve şu anda 11 ilde yolcu taşıyan YHT hatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

DÜNYADA 8'İNCİ, AVRUPA'DA 6'NCI...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Türkiye'nin, YHT teknolojisini kullanan dünyada 8'inci, Avrupa'da ise 6'ıncı ülke konumunda olduğunu belirten Uraloğlu, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Konya-İstanbul, Ankara-Karaman, İstanbul-Karaman, Eskişehir-İstanbul ve en son 26 Nisan 2023'te işletmeye alınan Ankara-Sivas hatlarında YHT'lerin hizmet verdiğini ifade etti.

Uraloğlu, hızlı, konforlu ve güvenilir hizmetiyle öne çıkan YHT'lerin söz konusu hatlarda günde 66 sefer yaptığına işaret ederek, "Her gün yaklaşık 40 bin kişi YHT konforuyla seyahat ediyor. YHT'ler, geçtikleri 11 ilde ülke nüfusunun yüzde 35'inin doğrudan, kombine taşımacılıkla ise nüfusun yüzde 53'ünün hayatını kolaylaştırıyor" bilgisini verdi.

SAATLERİN ÖNEMİ AZALDI

YHT ile seyahat eden yolcu sayısının bugüne kadar 76 milyonu aştığını bildiren Uraloğlu, "Yüksek hızlı trenler; Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas'a doğrudan sefer yapıyor" dedi.

Uraloğlu, güven ve konforla birlikte zamandan tasarruf sağlandığını ve artık saatlerin öneminin azaldığını belirterek, otobüsle 11 saat olan İstanbul-Konya-Antalya (Alanya) seyahat süresinin YHT artı otobüs bağlantısıyla 10 saate, otobüsle 7 saat olan Konya-Ankara-Sivas seyahat süresinin YHT ile 4 saat 45 dakikaya indiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, YHT bağlantısıyla, otobüsle 11 saat 30 dakika olan İstanbul ile Konya Karaman arası seyahat süresinin 6 saat 55 dakikaya, 7 saat süren İstanbul-Eskişehir- Kütahya-Tavşanlı seyahatinin 4 saat 45 dakikaya, 4 saat olan Ankara-Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı seyahat süresinin 2 saat 46 dakikaya, 10 saat olan Ankara-Sivas-Malatya seyahat süresinin de 7 saat 52 dakikaya indiğini bildirdi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...