İkinci tur öncesi asgari ücrete zam açıklaması: Bakan Nebati tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İkinci tur öncesi asgari ücrete zam açıklaması: Bakan Nebati tarih verdi

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçim sonrasında ekonomi projelerine değinen Bakan Nebati asgari ücrette tarih verdi.

Türkiye adım adım Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna yaklaşıyor. Kamuda ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaş, gözünü seçim sonrasında maaşlarına yapılacak zam oranlarını merak ediyor. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ara zam ile asgari ücrete zam geleceğini ifade ederken bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

İSTİHDAM ARTIYOR, ENFLASYON DÜŞÜYOR

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Bakan Nebati, Mersin’deki iş insanları ile toplantı yaptı. Programda seçim sonrası ekonomi projelerine dikkat çeken Bakan Nebati, hiçbir vatandaşı mağdur bırakmadıklarını ve bundan sonra da bırakmayacaklarını söyledi. Mart ayı itibarıyla toplam istihdamın 31,5 milyon kişiye ulaştığını vurgulayan Bakan Nebati, enflasyonda düşüşün hızla süreceğini belirtti.

Bakan Nebati, "Geçen yılın kasım ayından itibaren gerilemekte olan enflasyon, 42 puan düşerek nisan ayında yıllık yüzde 43,7 seviyesine geriledi. Önümüzdeki dönemde bu düşüşlerin devam ettiğini hep birlikte göreceğiz. Vurgulamak istiyorum ki enflasyonla mücadele sürecimizde hiçbir vatandaşımızı mağdur durumda bırakmadık, bundan sonra da asla bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM İÇİN TARİH VERDİ

Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarındaki artışlara değinen Bakan Nebati, "Asgari ücrete bu yılın temmuz ayında da tekrar bir ara zam daha yapacağız." dedi.

"28 MAYIS'TA ERDOĞAN KAZANACAK"

Kazanımları daha da ileriye taşıyacaklarını kaydeden Nebati, "28 Mayıs'ta bir kez daha, her seçimde şekilden şekle girenlerin, hesaptan kitaptan anlamayan hesap uzmanlarının değil, Türkiye sevdalısı mert bir yiğidin yanında duracağız. 28 Mayıs'ta milletimizin teveccühü ve Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan, açık farkla kazanacak." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...