İnegöl'e ihracat üssü: Mobilyaya 200 milyon TL'lik mega fabrika

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İnegöl'e ihracat üssü: Mobilyaya 200 milyon TL'lik mega fabrika

Ekonomi Haberleri

İnegöl’den 52 ülkeye mobilya ihraç eden Weltew Home, başta Rusya olmak üzere ihracatta hedeflediği büyüme için İnegöl’e 200 milyon TL’lik ‘mega fabrika’ kuruyor. Yüzde 85’i tamamlanan tesis Marmara’nın en büyüğü olacak ve 1.000’in üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Türkiye ve yurt dışında 220 mağazasına ilave olarak yeni mağaza yatırımları yapan İnegöl merkezli Weltew Home, 2024’te faaliyete geçecek olan yeni fabrikası ile ihracat büyümesini hızlandıracak. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı da olan Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, devreye girecek yeni yatırımın Marmara Bölgesi’nin en büyük mobilya fabrikası olacağını belirterek, yeni fabrika ile gelecek 5 yıl içinde Türkiye’nin en büyük markalı mobilya ihracatçısı olmayı hedeflediklerini söyledi.

68 ilde 140 mağazaya ulaştıklarını, yıl sonuna kadar 20 mağaza daha açarak şube ağını 75 ile çıkaracaklarını belirten Balcı, bazı ürün gruplarında pazar payı anlamında Türkiye’de ilk 5’te olduklarını kaydetti.

ORTALAMA BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Şu an yüzde 85’i tamamlanan ve tüm makine ve teçhizatının tedarik edildiği fabrikanın tamamlandığında 150 bin metrekare kapalı alana ve 105 bin metrekare açık alana sahip olacağını ifade eden Balcı, şu ifadeleri kullandı:

“Tamamlandığında 200 milyon TL’yi bulacak yatırım değeri ile hayata geçireceğimiz fabrikamıza ‘mega yatırım’ diyoruz. Çünkü Marmara Bölgesi’nde hatta Ankara’da bu büyüklükte bir mobilya fabrikası yok. Hayallerimiz daha büyüklerini yapmak.

Yıllık 162 bin parça üretim yapmasını hedeflediğimiz fabrikamızda ortalama 1.000’in üzerinde kişiye istihdam sağlayacağız. 2024 yılında üretime başlayacağız. Fabrikamızla birlikte yurt içi pazar payımızın yanı sıra yurt dışı iş hacmimizi de önemli ölçüde büyüteceğiz” dedi.

ÜRETİMİN YÜZDE 44’Ü İHRACATA

2023 yılı itibarıyla 52 ülkede 80 mağaza ve 142 satış noktası bulunan firma geçen yıl 20,6 milyon dolarlık ihracatla İnegöl’ün en fazla mobilya ihraç eden markası oldu. Marka, 2023 ihracatını yıl sonuna kadar 12 ülkede açacağı 30 yeni mağazanın da katkısıyla 30 milyon doların üstüne çıkarmayı hedefliyor.

Bu yıl mağaza açacağı ülkeler arasına ABD ve Hindistan’ı da ekleyen Weltew Home şu anda üretiminin yüzde 44’ünü yurt dışı mağazaları için gerçekleştiriyor. Şu an yüksek enflasyon ve finansmana erişim gibi ekonomik sorunlara karşın mobilya sektörünün gücüne ve büyüme potansiyeline inandıklarını vurgulayan Balcı, yeni fabrikanın özellikle ihracatta büyüme hedeflerine yönelik hayata geçtiğini kaydetti.

TAKSİT SAYISI 15'E ÇIKMALI

Yeni girdikleri genç odası ürün grubuyla yurt içi ve yurt dışında büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Balcı “Newjoy markamızla 1,5 yıl içerisinde de 40 mağazaya ulaşma hedefimiz var” dedi. Mobilya alışverişinde kredi kartına 9 taksit sınırlamasının 12-15 ay arasına çıkarılması gerektiğini belirten Balcı, bunun hem tüketici hem de firmalar nezdinde önemli olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...