Kiracı tercihi tam tersine döndü: Ev sahipleri artık kısa dönem öğrencilere ev veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kiracı tercihi tam tersine döndü: Ev sahipleri artık kısa dönem öğrencilere ev veriyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Üniversite tercih sonuçları açıklandı, öğrencilerin kayıt ile ev bulma telaşı da başladı. Kiralık ev sektöründe hareketlilik başladı. Sektör temsilcileri kiralara yapılan zam sınırının ardından ev sahiplerinin kısa dönem kalmaları ve birden fazla kişi kalarak yüksek kira ödeyebildikleri için öğrencilerin tercih edildiğini söylüyor.

Üniversite kayıtları 28 Ağustos itibariyle başladı. Öğrencilerin yeni eğitim döneminde barınma ihtiyacını nasıl karşılayacağı merak konusu oldu. Son dönemde sürekli yükselen kira ücretleri ve yüzde 25 kira zam sınırı ile ev sahipleri istedikleri kira ücretini alamıyordu. Bu sebeple bazı ev sahipleri uzun dönem kiracıların yerine kısa dönemli öğrencileri tercih etmeye başladı. Buna rağmen konut arzının yetersiz olması nedeniyle kiralık ev bulmakta zorluk yaşanıyor.

"BOŞ KALAN TİCARİ ALANLAR KONUTA VE YURDA ÇEVRİLEBİLİR"

Üniversite kayıt dönemlerinde kiralık evlere her zaman talebin arttığını söyleyen Emlak Uzmanı Olcay Selvi, ‘’Türkiye genelinde bu dönemde kiralık ev ve yurt telaşına girildi. Özellikle İstanbul’da konut ve kiralık ev arzı düşük seviyede. İstanbul’a göç çeşitli sebeplerle zaten var. Yaklaşık 200 bin öğrencinin de yurt içi ve yurt dışından gelmesi bekleniyor. Yeni çözümler üretilmeli, boş kalan ticari alanlar konuta ve yurda çevrilebilir’’ dedi.

KİRACI TERCİHİ DEĞİŞTİ

Ev sahiplerinin kiracı tercihinin de değiştiğini ifade eden Selvi, "Kiracı olarak öğrenciler tercih edilmeye başladı. Kısa dönem kalmaları ve birden fazla kişi kalarak yüksek kira ödeyebildikleri için öğrenciler tercih ediliyor. Eskiden durum tam tersiydi, herkes kiralık ev bulabiliyordu. Aileler kiracı olarak tercih ediliyordu. Şimdi ise öğrenciler sadece okul döneminde kirada kalıyor. Birden fazla öğrenci kalıyorsa en üst sınıfta olanlara kira kontratı yapılıyor" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...