Konut yatırımı dolardan fazla kazandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Konut yatırımı dolardan fazla kazandırdı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye genelinde konut fiyatları son bir yılda yüzde 63 arttı. Uzmanlar her hâlükârda en kârlı yatırım aracı yine konut dikkat çekti.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Yapılan araştırmalara göre Türkiye genelinde konut fiyatları son bir yılda yüzde 63, iki yılda ise yüzde 132 artış gösterdi. İl özelinde bakıldığında ise; İstanbul’da fiyatlar bir yılda yüzde 75 artarken, Ankara’da yıllık değer artışı yüzde 50, İzmir’de yüzde 55, Bursa’da yüzde 56 ve Antalya’da ise yüzde 78 olarak gerçekleşti. Bu süreçte doların yıllık artışı yüzde 56, iki yıllık artışı yüzde 97; avro ise yıllık yüzde 50, iki yıllık yüzde 102 artış gösterdi. Kira getirisi de hesaplandığında, konut yatırımının yıllık toplam getirisi yüzde 71, iki yıllık getiri ise yüzde 151 olarak gerçekleşti.

EN KARLI YATIRIM OLDU

Uzmanlar “Konut satışlarında düşüş eğilimi olsa da, güvenli yatırım pozisyonunu korumaya devam ediyor. Her hâlükârda en kârlı yatırım aracı yine konut oldu. Bu kazanç ivmesinin 2024 yılında da sürmesini bekliyor” diyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...