Koruyucu aile başvuruları 283 bine ulaştı

- Güncelleme:
Koruyucu aile başvuruları 283 bine ulaştı

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş depreminin ardından göçük altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ederken, enkazdan çıkarılan, ailesine ve yakınlarına ulaşamayan refakatsiz çocukları tüm Türkiye sahiplendi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Ailesini kaybeden çocuklara koruyucu aile olmak için başvuranların sayısı 283 bine ulaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuk sayısının 1.396 olduğunu, bunlardan 721’inin tedavisinin devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, 167 çocuğun tedavisinin ardından kurum bakımına alındığını, 508 çocuğun kimlik kontrollerinden sonra ailelerine teslim edildiğini, kimliği tespit edilen 1.114, edilmeyen ise 282 çocuk bulunduğunu bildirdi.

MİLLETVEKİLİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Koruyucu aile başvurusu yapanlar arasında çok sayıda ünlü isim de bulunuyor. Sosyal medya fenomeni Gamze Erçel ve eşi Caner Yıldırım, şarkıcı Petek Dinçöz ve iş insanı eşi Nida Büyükbayraktar, modacı Burcu Sedef ve fenomen Ece Ronay, eski futbolcu Gökhan Töre gibi ünlü isimlerin yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Emine Sare Aydın bu isimlerden bazıları. 

NASIL KORUYUCU AİLE OLUNUR?

Koruyucu ailelik için evli insanların yanı sıra bekârlar da başvuru yapabiliyor. Başvuru sırasında aranan şartlar şöyle: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 25-65 yaş aralığında olmak, Türkiye’de ikamet etmek, düzenli bir gelire sahip olmak, en az ilkokul mezunu olmak. 

Öte yandan başvuru esnasında adli sicil belgesi, iş, gelir ve sosyal güvenlik durumunu ve öğrenim durumunu gösterir belgenin onaylı örneği ile koruyucu aile olacak kişilerin fiziksel engeli, ruhsal rahatsızlığı ve bulaşıcı hastalığının olmadığını gösteren sağlık kurulu raporu gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...