Kripto paralara Musk ve Evergrande darbesi: Bitcoin resmen çakıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kripto paralara Musk ve Evergrande darbesi: Bitcoin resmen çakıldı

Ekonomi Haberleri

Doge Coin ile özdeşleşen ünlü milyarder Elon Musk'ın 373 milyon doların üzerinde Bitcoin sattığı ortaya çıktı. Aynı zamanda Çinli emlak devi Evergrande’nin iflas başvurusunda bulunması kripto paralara darbeyi vurdu. Son iki ayın en düşük seviyesine inen Bitcoin, 25 bin dolar seviyesini test etti.

FED Başkanı Powell’ın Haziran ayında yaptığı konuşma sonrasında 31 bin doları test eden Bitcoin resmen çakıldı. ABD Merkez Bankası Fed’in faizler konusunda sıkılaşmaya devam edeceği beklentilerinin artması, Çinli emlak devi Evergrande’nin iflas başvurusunda bulunmasının yanı sıra ünlü milyarder Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX'in önceki iki yılda 373 milyon doların üzerinde Bitcoin sattığı ortaya çıkması kripto paraları derinden etkiledi.

MUSK GİZLİDEN BITCOIN SATTI

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, Doge Coin ile özdeşleşen milyarder iş insanı Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Bitcoin sattığına yönelik haberi kripto para piyasınısın derinden etkiledi. Elon Musk'ın tahmini olarak 373 milyon doların üzerinde Bitcoin satışı yaptığı haberi, amiral kripto para biriminde düşüşe yol açtı.

BITCOIN RESMEN ÇAKILDI

Federal Rezerv tarafından Temmuz ayı toplantısına dair tutanaklarda enflasyonun halen yüksek olduğu ve ek faiz artırımları uygulanabileceği mesajları öne çıkması Bitcoin ve altcoinlerin kayıplarını derinleştirdi. 30 bin dolar üzerinde kalıcılık sağlayamayan Bitcoin, yüzde 10’a yakın düştü ve 25.100 dolar seviyesini test etti. En değerli altcoin olan Ethereum’da da kayıplar derinleşti. Ethereum 1.700 doların altına sarktı.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Son 2 ayın en düşük seviyelerine inen Bitcoin, hareketli saatlerin ardından bu sabah açılış itibariyle kritik seviye olan 25 bin doların üzerine yeniden çıktı. Amiral kripto para birimi Bitcoin saat 11:00 itibarıyla yüzde 4 kayıpla 26.494 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum ise 1.683 dolardan işlem görüyor.

GÜNCEL KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...