Mangalcı rafları boşalttı: Haftasonu tavuk kanadı bulmak zor

- Güncelleme:
Mangalcı rafları boşalttı: Haftasonu tavuk kanadı bulmak zor

Ekonomi Haberleri

Mangal sezonunun açılmasıyla ‘tavuk kanadı’na âdeta hücum yaşanıyor. Mayıs ayında 90 lira olan tavuk kanadının kilosu, 160 liraya kadar çıktı. Ayrıca katlanabilir masa ve sandalyelere de ciddi talep var.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Yazın gelmesiyle sezonu açan mangalcılar marketlerde ürün bırakmıyor. Özellikle hafta sonları market raflarının boşaldığı görülüyor. Tavuk kanadı ve tavuk pirzolası ile mangalda tüketilen sebzeler haftasonu anında tükeniyor. Özellikle tavuk ürünlerine gelen talep devamında zamları da beraberinde getiriyor. Restoranlardaki menü fiyatlarındaki zamlar da bu ürünlerin satışlarını artırıyor.

Haftasonları havanın güzel oluşunu fırsat bilen vatandaşlar mesire yerleri ve deniz kenarlarında piknik yapmayı tercih ediyor. Bu dönemde kasaplarda da satışlar gayet iyi gidiyor. Markette ürün bulamayanlar kasaplara yöneliyor. Özellikle tavuk ürünlerinin cumartesi günü sabahtan bittiğini söyleyen bir market müdürü “Hafta içi tedarik sorunumuz yok. Ürün var, ancak cuma akşamı ve cumartesi sabahı tavuk ve sebzeler tükeniyor. Depolarda bile ürün bitiyor. Gelenler ürün bulamayınca bizi şikâyet ediyor. Ancak durumun bizimle ilgisi yok. Sadece vatandaşlar değil, kasaplar da toplu alım yapıyor. Bu ürünlere talep olunca da tabii zam geldi. Mayıs ayı başında 90 lira olan tavuk kanadının kilogram fiyatı, bugün 135 lira bandında seyrediyor. Bazı marketlerde 160 liraya kadar çıkıyor” dedi.

Marketlerde ayrıca katlanabilir masa ve sandalyelere de talep olduğunu söyleyen yetkili “Geçen yıldan beri her yaz döneminde bu yaşanıyor. Restoranlarda menü fiyatları uçtu. 4 kişilik yemek 800 lirayı geçiyor. Hâl böyle olunca insanlar masa ve sandalyelerini alıp piknik yapmayı tercih ediyor. Geçen yıl en ucuz katlanabilir sandalye fiyatı 90 lira iken bugün 190 liraya çıktı. Aynı şekilde mini masaların fiyatı da iki katına çıktı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...