Mardin artık göç değil güç veriyor

- Güncelleme:
Mardin artık göç değil güç veriyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de İş Dünyası dergisi, 18’inci sayısının lansmanını yaptığı turizm ve gastronomi kenti Mardin’de ‘Ekonomi Zirvesi’ne imza attı. Sektörün önemli isimleri zirvede Mardin’in artık göç veren bir kent olmaktan çıktığını, ülke ekonomisine güç veren bir görev üstlendiğini dile getirdi...

Ülkemizin önemli turizm ve gastronomi kentlerinden olan Mardin, ‘Ekonomi Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Türkiye’de İş Dünyası dergisinin 18. sayı lansmanının da yapıldığı zirve, iş dünyasını bir araya getirdi.

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Yücel Koç ve İhlas Medya yöneticilerinin de  katıldığı programın açılışında konuşan derginin Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, Mardin’in Türkiye ekonomisinde daha önemli bir role bürünmesi için farkındalık çalışması yapmak istediklerini, derginin son sayısında bu amaçla Mardin’i tüm yönleriyle ele aldıklarını ifade etti.

HEDEF 1 MİLYON TURİST

Daha sonra kürsüye gelen Mardinliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kaya kente yatırım çağrısı yaptı. Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akkuş, kentin 2022 yılında 700 bin turist ağırladığını, 2023 yılı hedefinin ise 1 milyon turist olduğunu belirttiği konuşmasında “1988’de Mardin’de Tekstil’le başlayan yolculuğumuz, bugün yüzlerce kişiye istihdam sağlayan 3 sektöre yayıldı. Mardinli iş dünyasını da yatırıma çağırmak istiyorum” dedi. 
Mardin Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş kent turizminde istihdamın 100 bine ulaştığını, lojistikte merkez olduğunu dile getirirken, Savur Kaymakamı Muhammet Kaya da Mardinli iş adamlarının kendi şehrine yatırım yapmasını beklediklerini dile getirdi. 

DEDESİNİN İZİNİ BULDU

Dedelerinin izini bularak 117 yıllık marka olduklarını ispatladığını anlatan Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, aile boyu sektörde olduklarını ifade etti. Programa çevrimiçi katılan TÜSİAD Üyesi Mithat Yenigün, ortaklık kültürüne vurgu yaparken, Ahmet Güleç,  Mardin’in hoşgörüsünün yaygınlaşması dileğini iletti. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, ortak hedefler inşa edilmesi dileğini, ekonometri alanında profesör unvanı bulunan Aydın Ayaydın ise buluşmanın Mardin ve ülke ekonomisine katkı sağlaması temennisinde bulundu. ASKON (Anadolu Aslanları İş insanları Derneği) Başkanı Orhan Aydın ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, birlik ve beraberlik ruhunun önemine işaret etti.

20 YILDA YATIRIM 30 KAT BİRDEN ARTTI

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem de, dünyanın 20 ekonomisi arasında bulunan Türkiye’de, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yatırımların 20 yılda 30 kat arttığına dikkat çekti. Bu 20 yılda sadece Mardin’e 96 milyar TL yatırım yapıldığını söyleyen Erdem, “Tarıma 38, çevre ve şehircilikte 24, altyapı ve yol yapımında 6 milyar TL yatırım var. Terör örgütleri ve darbe girişimine rağmen en başarılı büyüme rakamlarına ulaştık. İş dünyası olarak her türlü kazancın anahtarının siyasi ve ekonomik istikrar olduğunun farkındayız. Her zamankinden çok çalışacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...