Memur ve emekliye son dakika müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mayıs’ta açıklayacağı maaşlara ek zam formülü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği 2023 Temmuz zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs’ta memur ve emekliye ek zam müjdesini duyuracak...

Son dönemde Ankara kulislerinde sık sık konuşulan iddialar arasında memur ve emeklileri yakından ilgilendiren Temmuz 2023 zammı öne çıkıyor. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına ek zam yapılacağı iddiaları dile getiriliyor. Memur ve memur emeklisine ek zam yapılacağı ifade edilirken, ödemelerde 3 formül üzerinde duruluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL’ye çıkarmasının ardından memur ve memur emeklilerine yönelik yeni bir hamle arayışına girdi. Memur ve emekliler ek zam taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletirken gözler temmuz ayına çevrildi. Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre memurlara 2 ila 3 bin TL arasında seyyanen zam yapılması gündeme geldi. Bunun dışında zam formülünün ise yüzde 30 oranında ek artış şeklinde olacağı iddia edildi.

Memur ve emekliye son dakika müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mayıs’ta açıklayacağı maaşlara ek zam formülü

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 1 MAYIS’TA AÇIKLAYACAK

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren ek zam konusunda ortaya atılan iddialar dikkat çekti. Maaşlara yüzde 30 zam yapılacağı yönünde beklentiler üzerine gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. 1 Mayıs’ta yapılacak Memur-Sen Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapıp seçim vaadi olarak bu ek zammı açıklaması bekleniyor.

TCMB 6 AYLIK ENFLASYON TAHMİNİ DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği 2023 Temmuz zammında enflasyon rakamları netleşmeye başladı. Bu konuda yeni gelişmeler yaşanırken TCMB nisan ayı piyasa katılımcıları anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre nisan ayı enflasyon beklentisi yüzde 2,89 olurken yılın tamamında yüzde 37,77 oldu.

TCMB tahmine göre SGK ve Bağ kurlular için 6 aylık zam oranı yüzde 21,43 hesaplanırken, memur ve emeklilere ise temmuzda yüzde 19.43 oranında zam yapılması bekleniyor. TÜİK’in açıklayacağı resmi enflasyon rakamlarının ardından bu tahminlerin gerçek olup olmayacağı netlik kazanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...