Moody's'ten karamsar Türkiye yorumu! "Zaman alacak"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Moody's'ten karamsar Türkiye yorumu! "Zaman alacak"

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmede tüm Türkiye'nin merakla beklediği kararı açıklamış, ancak ülke kredi notunun görünümünde değişiklik yapmamıştı. Türkiye için bugün bir rapor yayımlayan Moody's, kurumsal kapasitede toparlanmanın olumlu bir senaryoda bile zaman alacağını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye için 'Kredi Görüşü' raporunu yayımladı. Abonelere özel olarak paylaşılan raporda Türkiye ekonomisine ilişkin bazı görüşler yer aldı.

Raporda, "Kredi görüşümüz olumlu bir senaryoda bile toparlanması zaman alacak kurumsal ve yönetişim gücündeki erozyona karşı ekonomik gücü ve ılımlı borcu yansıtmaktadır" denildi.

Moody's'in geçen cuma günü Türkiye'nin kredi notuna ilişkin güncelleme yapması ve ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunması bekleniyordu. Ancak firma, beklentileri boşa çıkararak, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapılmadığını duyurmuştu.

Mevcut olarak Moody's, Türkiye’nin kredi notunu 'B3' ve not görünümünü ‘durağan’ olarak değerlendiriyor. Karar, Fitch ve S&P gibi büyük değerlendirme kuruluşlarının Türkiye'deki olumlu ekonomik görünüm nedeniyle kredi notunu yükselttiği bir dönemde geldi. Piyasalarda, Moody's'in de benzer bir adım atacağını ve Türkiye'nin kredi görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e çevireceği tahmin ediliyordu.

KREDİ NOTU DEĞERLENDİRMESİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Moody's, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 15 ülkenin kredi notunu Aralık sonu veya Ocak 2024'te yayınlayabileceği belirtiliyor. Moody's'in ekonomide yaşanan iyileşmenin rüzgarıyla Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİ 700'DEN 286'YA İNDİ

Moody’s, şu anda Türkiye’yi Moldova, Saint Vincent ve Grenadinler, Bosna Hersek, Kenya, Moğolistan, Nikaragua ile aynı kategoride değerlendiriyor. Öte yandan, Türkiye'nin risk primi (CDS), Mayıs ayında 700 baz puan seviyesinden 6 ay gibi kısa bir sürede 286 baz puana kadar indi. Bu veriye göre, Moody’s'in Türkiye'nin kredi notunun 1 basamak değil birkaç basamak yükselebileceğinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...