Ne dolar ne altın ne borsa… İslam Memiş'ten hayat kurtaran tüyo, işte en çok kazandıracak yatırım aracı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ne dolar ne altın ne borsa… İslam Memiş'ten hayat kurtaran tüyo, işte en çok kazandıracak yatırım aracı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi vatandaşlar elinde bulunan Türk lirası ile doğru yatırım yapmak için ekonomistleri yakından takip ediyor. Yatırımcıların yakından takip ettiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, en karlı yatırım aracını açıkladı. Ne dolar ne altın ne borsa… Buna yatırım yapan kazanacak.

Yerel Seçimler öncesi doğru yatırım aracına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ekonomistlerin açıklamalarını yakından takip ediyor. Özellikle dolar kurundaki artış vatandaşların ilgisini çekerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten kritik uyarı geldi. Buna yatırım yapan parasına para ekleyecek. İşte İslam Memiş’in tavsiye ettiği yatırım aracı… 

tgrthaber.com.tr’ye konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın, borsa ve mevduat faizlerine yönelik şunları kaydetti:

“Şu anda Türkiye’de getiri anlamında borsada döviz kurlarında, altın ve gümüş fiyatlarında kripto para piyasasında bütün varlıklarda yükseliş var. Az ya da çok bütün yatırımcılar TL karşısında ki bütün enstrümanlara yatırım yaptığı zaman kazanıyor. Ancak TL enstrümanlarına baktığımız zaman da mevduat faizi yine en çok getirisi olan enstrümanlar arasında. Ancak enflasyona karşı ve enflasyonist ortamda mevduat faizine çok sıcak bakmadığımı söyleyebilirim. Benim kişisel görüşüm bu yönde çünkü.

“KISA VADELİ DEĞİL UZUN VADELİ YATIRIM ARAÇLARINA YÖNELMELİ” 

Döviz kurlarında yaşanan yukarı yönde hareketler emtia fiyatlarında yukarı yönlü yaşanan hareketler, vade sonunda veya bir yıl sonra aslında mevduat faizinin görüldüğü kadar kazandırmadığını da yatırımcısına ispatlamış olacak. O yüzden tercih yaparken kısa vadeli getirilerden ziyade biraz daha uzun vadeli olaylara bakmak lazım.

BORSA KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Yine borsa tarafında da yine TL taraflı endeks tarafında yükselişlere yatırımcılar bakıyor. İşte 7.400 puan seviyesinden başlatmış olduğu yükselişi 9.400 puan seviyesine kadar devam ettirdi.

Ne dolar ne altın ne borsa… İslam Memiş'ten hayat kurtaran tüyo, işte en çok kazandıracak yatırım aracı - 1. Resim

Ocaktan bu yana %21 getiri sağladı borsa. Ancak dolar bazlı maliyet maalesef yapılamıyor veya altın bazlı maliyet maalesef yapılamıyor. Eğer dolar ya da altın bazlı maliyetler hesaplanırsa hem mevduatta hem borsadaki getiriler yatırımcılar için biraz daha netleşir getiri anlamında. O yüzden tercihleri ona göre yapmak gerekiyor.

SEÇİMLER SONRASI DOLAR NE KADAR OLACAK?

Yine borsanın yeni rekorlar tazeleyeceğini tahmin ediyorum. 12 bin puan 15 bin puan seviyesine kadar yine döviz kurunda 40/45 TL seviyesine kadar bir yükseliş öngörüm var. Bu öngörüme halen korumaktayım. 2024 yılı için işte gram altın tarafında 3 bin TL seviyesi hedef noktasında. Bu tarafta yine beklentim ve halen devam ettiriyorum.

BITCOIN’DE YENİ HEDEF NE?

Kripto para piyasasında 56 bin dolar seviyesi üzerinde ataklar var. Burada 60 bin dolar seviyesi Hedef konumunda sonuç itibariyle yıl içerisinde bütün enstrümanlarda bir yukarı yönlü hareketler olacaktı. Yüzde 45 mevduat faiz oranı sabit kalırken, diğerlerinin getirisinde de yine döviz maliyeti yapmak gerektiğini söyleyebilirim.

Ne dolar ne altın ne borsa… İslam Memiş'ten hayat kurtaran tüyo, işte en çok kazandıracak yatırım aracı - 2. Resim

BORSA YATIRIMCILARI DİKKAT!

Küçük yatırımcılar birçok alternatifi var. Mesela borsa bunların başına geliyor. Yani borsada eğer uzun vadeli bir yatırım için diyebiliyorsa kendisine kişi borsa uzun vadede en çok kazandıran yatırım araçlarından bir tanesi  Yine Bireysel Emeklilik Sistemi var, %30 devlet katkısı var ve fon getirileri var. Bu tarafta değerlendirebilir. 

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARAÇLARI 

Yine altın gibi geleneksel yatırım aracımız var çift ayaklı bir enstrüman olduğu için. Türkiye’de en fazla kazandıran yatırım araçlarına yönlenmeli ancak kısa vadeli bu miktarla ev almak, araba almak artık hayal.

Türkiye'de 100 bin TL gibi rakamlar 200 bin TL rakamdan şu anda karşılığı olmayan maalesef rakamlar. Bu rakamlar enflasyona karşı kendini korumak için değerlendirebilir. Parasını korumak için kendini koruyabilir ancak enflasyonist bir ortamdan geçtiğimiz için yüksek bir enflasyon olduğu için enflasyon karşısında neye yatırım yaparsa yapsın yine de korunamayacak.

Ne dolar ne altın ne borsa… İslam Memiş'ten hayat kurtaran tüyo, işte en çok kazandıracak yatırım aracı - 3. Resim

O gerçek olan bir şey. Ancak en az hasarı da yine borsa tarafında işte yine altın tarafında bu zararı minimum seviyeye indirebilir. Yine dediğim gibi kendine bir hedef belirlemeli Bu hedef üzerinde yine kişiler belli bir meblağı yakaladıktan sonra farklı bir enstrüman geçmeli. Toprak burada ön plana çıkıyor. Arsa yatırımı burada ön plana çıkıyor. Bu şekilde değerlendirme yapabilir.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...