"Savunmada yeni rekorlar gelebilir"

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yılın ilk yarısını ihracat rekoruyla kapatan Türk savunma sanayisi, 2023'ün geri kalanında da yeni rekorlara hazırlanıyor. TEKNOFEST'te konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün "yeni rekorlar gelebilir" açıklaması dikkat çekti.

Görgün "Bir taraftan firmalar ziyaretçilerle kendi düzenlediği etkinlikleri paylaşırken diğer taraftan da yarışmacılar yarışma sırasında tasarladıkları, geliştirdikleri ürünleri sergiliyor. Tabii vazgeçilmezimiz bir de hava gösterileri var. Burada 'milli kanatlarımız' gösteriler yapıyorlar. Burada yaklaşık 37 bin metrekare kapalı alan var, toplam alan 200 bin metrekare. Çok büyük bir planlama yapıldı. TEKNOFEST çok da güzel geçiyor. Yeni rekorlar gelebilir diye değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

YARIŞMACI SAYISI 1 MİLYONA ULAŞTI

Bu yıl TEKNOFEST'e başvuran takım sayısının yaklaşık 350 bin, yarışmacı sayısının 1 milyona ulaştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Türk savunma sanayisinin öncü şirketlerinin genel müdürleri, Anadolu Ajansının 8. kez global iletişim ortağı olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Etimesgut Havaalanı'nda devam eden TEKNOFEST Ankara'da açıklamalar yaptı. 

Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda başlayan TEKNOFEST'in hem açık hem kapalı alan etkinliklerinin ilgiyle takip edildiğini ifade eden Görgün, TEKNOFEST yarışmalarına katılımın da geçmiş yıllara göre çok büyük bir artış gösterdiğini söyledi. 

"YENİ REKORLAR GELEBİLİR"

Etimesgut Havaalanı pistinin 1,7 kilometre olduğunu, alanın sağında ve solunda firmalar, katılımcılar ile TEKNOFEST paydaşlarının bulunduğunu anlatan Görgün, sözlerini şöyle sürdürdü

"Bir taraftan firmalar ziyaretçilerle kendi düzenlediği etkinlikleri paylaşırken diğer taraftan da yarışmacılar yarışma sırasında tasarladıkları, geliştirdikleri ürünleri sergiliyor. Tabii vazgeçilmezimiz bir de hava gösterileri var. Burada 'milli kanatlarımız' gösteriler yapıyorlar. Burada yaklaşık 37 bin metrekare kapalı alan var, toplam alan 200 bin metrekare. Çok büyük bir planlama yapıldı. TEKNOFEST çok da güzel geçiyor. Yeni rekorlar gelebilir diye değerlendiriyorum."

Görgün, Türk savunma sanayisinin son dönemdeki ihracat başarıları ve sektörün bu yılki hedeflerine ilişkin soruya "Platformlarımız ağırlıklı olarak ihraç edilmeye başlandı" diyerek

"Bu sene dolu dolu gidiyoruz. Hem platformlar, platformların içinde kullanılan alt sistemler, ayrı ayrı ihraç edilen ürünlerimiz de var. Yılın ilk yarısını bir rekorla tamamlamıştık, şimdi üçüncü çeyreğin başka bir rekorla tamamlanmasını ve yıl sonunda da hedeflediğimiz bir rakam var, bunun gerçekleşmesini bekliyoruz. Ürün çeşitliliği ve ihraç ettiğimiz ülke sayısı bakımından da ilerliyoruz, önümüzdeki günler çok güzel müjdeli ihracat haberlerine gebe." cevabı verdi.

Görgün, Türk savunma sanayisinin çok geniş bir katılımla festivalde yerini aldığını dikkati çekerek, tüm Ankaralıları TEKNOFEST'e davet etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...