Şekerin tadı iyice kaçtı! 4 ayda 11 zam, kritik tarih 1 Eylül!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şekerin tadı iyice kaçtı! 4 ayda 11 zam, kritik tarih 1 Eylül!

Ekonomi Haberleri

Toptan şeker satış fiyatına üst üste zam yapan Türkşeker yeni zamma hazırlanıyor. Son zamla kilosu 24 TL'ye çıkan şeker, yüzde 4 zamla 25 TL'ye çıktı. 1 Eylül'de ise şekere yeni zam geliyor. Böylelikle şekere son 4 ayda üst üste 11 kez zam yapılmış olacak.

Piyasadaki en ucuz şekeri satan Türkşeker'den, tat kaçıran zamlara yenisi ekleniyor. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından kademeli zamlar sürüyor. Son olarak 24 TL'ye çıkan şeker fiyatına Eylül ayında yeni zam geliyor.

ŞEKERE BİR ZAM DAHA

Bloomberg'de yer alan habere göre Mayıs ayında 18.5 TL'den satılan şekere 9 kez üst üste zam yapan Türkşeker, şekere bir zam daha yaptı. Kilo fiyatı 24 TL'ye çıkan şekere, yüzde 4.2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 TL'ye yükseldi.

KAMPANYALI ŞEKER AY SONUNDA BİTİYOR

Türkşeker aynı zamanda kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarına ilişkin yeni duyur yayımladı. 31 Ağustos 2023'te sona ereceğini duyuran Türkşeker, yüzde 4.2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı. Ancak talebin ne kadarının karşılanacağı bilinmiyor.

1 EYLÜL'DE ŞEKER 2 TL ZAMLANACAK

Şeker zammı bununla sınırlı değil. Türkşeker'in duyurusuna göre, indirimin 31 Ağustos'ta sona ermesinin ardından 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 TL'den satılacağı anlaşılıyor. Bu da aslında 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor.

ŞEKERE 4 AYDA 11 ZAM

Böylece, son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış oluyor. Bir başka deyişle, 8 Mayıs'ta 18.5 TL bandındaki şekerin fiyatını Eylül başında 27 TL'ye çıkartacak olan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış oluyor.

Kaynak: Bloomberg

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurettin 21 Ağustos 2023 18:22

Üzülmeyin ben romanyadayim.asgari ücret 350 Euro,,tek oda 35 mkare evler 350 kira,sigara 6 Euro,,şeker 1.2 Euro ,,selamlar.bir şeyi isimlendirilen,,komşularımıza bir bakın ve halinize şükredin

Sonraki Haber Yükleniyor...