SGK milyonlarca emekliyi son dakika olarak uyardı: Bu kişiler bir daha emekli maaşı alamayacak, müfettişler denetime başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SGK milyonlarca emekliyi son dakika olarak uyardı: Bu kişiler bir daha emekli maaşı alamayacak, müfettişler denetime başladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca emeklinin beklediği emekli maaşı zamları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi. Gelen zam sonrası SGK’dan emeklilere yönelik yeni bir uyarı yapıldı. 17 milyon emekli incelemeye alındı. Müfettişler tek tek sorguluyor, usulsüzlük yapan emeklilerin maaşı kesilecek.

Emekli maaşlarına beklenen zam oranı açıkladı. En düşük emekli maaşına yüzde 49.25 oranında zam yapılarak 10 bin TL’ye yükselti. Zam sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 17 milyon emekliyi inceleme altına aldı. Emekli maaşlarına usulsüzlük yapanların maaşları kesilecek. 

SGK ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: BU KİŞİLER BİR DAHA EMEKLİ MAAŞI ALAMAYACAK 

17 milyon aşkın emekliyi yakından ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. SGK tarafından yapılan açıklamada, malulen emekli olan ve dul maaşı alan kişilerin usulsüzlük yapmaları durumunda tespit edilirse bir daha emekli maaşı alamayacakları ifade edildi.

SGK milyonlarca emekliyi son dakika olarak uyardı: Bu kişiler bir daha emekli maaşı alamayacak, müfettişler denetime başladı - 1. Resim

Bu doğrultuda, sahte boşanma yoluyla haksız maaş alanlar ve sahte sağlık raporu ile malulen emeklilik isteyenler hakkında sıkı önlemler alınacağı vurgulandı.

MÜFETTİŞLER İNCELEMELERE BAŞLADI 

SGK müfettişleri incelemeler başlarken özellikle sahte boşanma, dul yetimi gibi olayların çok yaşandığı ve şikayetlerin geldiği öğrenildi. Bu kişilere ait maaşların anında kesileceği ve yasal faiziyle birlikte geri alınacağı belirtiliyor.

SGK milyonlarca emekliyi son dakika olarak uyardı: Bu kişiler bir daha emekli maaşı alamayacak, müfettişler denetime başladı - 2. Resim

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...