Sıfır ve ikinci el arabada kur artışı: Otomobil fiyatlarında görülmemiş zam!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sıfır ve ikinci el arabada kur artışı: Otomobil fiyatlarında görülmemiş zam!

Ekonomi Haberleri

Dolar kurunda seçimden sonra yaşanan artış sıfır otomobil fiyatlarını etkiledi. Sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 3 ila 8 arasında artış yaşandı. Üst segment sıfır araçlarda 150 bin TL zam yapılırken, ikinci el fiyatlarında ise 40 bin TL'lik zam geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından döviz ve emtia fiyatlarında hareketlilik giderek arttı. Dün 20.70 TL'nin üstüne çıkarak rekor tazeleyen dolar yeni haftanın son işlem gününde 21 TL'ye dayandı.

OTOMOBİL FİYATLARI DOLARLA ARTTI

Dolar kurunda yaşanan bu artış iğneden ipliğe herşeye zam olarak yansıdı. Son olarak kurda yaşanan artış otomobil piyasasına yansıdı. Sıfır otomobil fiyatlarında artış yaşandı. Yaşanan fiyat artışı üst segment araçlarda 150 bin TL'ye ikinci el fiyatlarında ise 40 bin TL'ye kadar çıktı.

150 BİN TL ZAM GELDİ

Mynet'te yer alan habere göre bir marka yetkilisi kur zammıyla birlikte kendi markalarında yüzde 5 ila yüzde 8 arasında bir zam olduğunu ifade etti. 700 bin TL'lik bir aracın fiyatı son kur zammıyla birlikte 70 bin TL arttığı ifade edildi. Daha üst segment araçlarda bu fiyat artışının 100-150 bin TL'ye kadar çıktığı aktarıldı.

B segmenti herkes tarafından çokça tercih edilen bir araç zam öncesi 800 bin TL'idi. Zamla birlikte güncel fiyatı 857 bin TL oldu. 750 bin TL civarındaki bir ikinci el bir araca 30-40 bin TL arasında zam geldiği belirtildi.

Kaynak: Mynet

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...