TOGG satış rakamları ortaya çıktı: İşte teslim edilen T10X sayısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TOGG satış rakamları ortaya çıktı: İşte teslim edilen T10X sayısı

T-Otomobil Haberleri

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un teslimat süreci devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), bugüne kadar teslim edilen Togg T10X sayısını açıkladı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), yerli ve milli doğuştan elektrikli ilk otomobil olan Togg T10X'in ön sipariş sürecini Mart ayında başlatmıştı. İlk teslimatlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a yapıldı. Ardından ise bakanlar, valiler ve kamu görevlileri başta olmak üzere tüm vatandaşlara Togg'ları teslim edilmeye başlandı. 

2 BİN ELEKTRİKLİ ARACIN 306'SI TOGG

TGRT Haber'de yer alan habere göre Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) teslim edilen Togg T10X sayısını açıkladı. ODMD tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs 2023'te 306 adet Togg T10X teslim edildi.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, sosyal medya hesabından geçen ay toplam 2095 adet elektrikli araç satıldığını ve bunun 306’sının Togg'a ait olduğu bilgisini paylaştı.

Şahin, bu veriler ışığında Togg'un yüzde 14,61 pazar payına sahip olduğunu belirterek “TOGG satış rakamları ortaya çıktı. Mayıs ayı elektrikli otomobil pazarında beyana göre 2095 adetlik elektrikli otomobil satışının 306 adeti TOGG T10X V2 model olarak görünmekte… Yüzde 14,61 pazar payı hiç fena değil” dedi.

Öte yandan Togg'un resmi Twitter hesabından paylaşılan tweette, ön sipariş süreci başlar başlamaz 24 saatte 20 bini aşkın T10X siparişi verildiği kaydedilmişti. Üç farklı versiyonu bulunan Togg; Gemlik, Anadolu, Kula, Kapadokya, Oltu ve Pamukkale olmak üzere 6 farklı renk seçeneğiyle satın alınabiliyor. Aracın arkadan itişli ve 314 kilometre menzilli standart modeli 973 bin TL iken, 523 kilometre menzile sahip en yüksek modeli 1 milyon 250 bin TL'ye satılıyor.

Kaynak: TGRT Haber

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...