Sigortası olmayan ev hanımları dikkat! Hesabınıza otomatik olarak yatacak, ödemeleri PTT şubelerinden alabilirsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: Takvim
- Güncelleme:
Sigortası olmayan ev hanımları dikkat! Hesabınıza otomatik olarak yatacak, ödemeleri PTT şubelerinden alabilirsiniz

Ekonomi Haberleri  / Takvim

2024 yılı itibariyle hükümet tarafından destek ödemelerine yeni yapılandırılmalar yapıldı. Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca ev hanımını yakından ilgilendiriyor. Sigortası olmayan ev hanımlarına müjde. PTT’den T.C. kimlik numarası ile çekilecek. İşte destek ödemelerinin detayları haberimizde…

Çalışmayan ev hanımlarına yönelik devlet destekleri açıklandı. 2024 yılı itibariyle sosyal yardım destekleri güncellendi. Yapılan son duyuru ise sigortasız ev hanımlarını ilgilendiriyor. Hesabınıza otomatik olarak yatacak, ödemeleri PTT şubelerinden alabilirsiniz. Peki, çalışmayan ev hanımlarına destek ödemesi ne kadar? Çalışmayan ev hanımlarına destek şartları neler? 

ÇALIŞMAYAN SİGORTASIZ EV HANIMLARI DİKKAT! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmayan sigortasız ev hanımlarına yeni bir destek paketi oluşturdu. Çalışmayan ev hanımları gıda, yakacak, doğalgaz yardımı, fatura desteği, eşya ve giysi desteği ve birçok nakdi destek ödemesi geldi. Desteklerden faydalanmak isteyen ev hanımları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra kaymakamlıklardan, T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden, valiliklerden, kaymakamlıklardan ve belediyelerden yardım alabiliyor.

Sigortası olmayan ev hanımları dikkat! Hesabınıza otomatik olarak yatacak, ödemeleri PTT şubelerinden alabilirsiniz

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, düzenli bir geliri olmayan, herhangi bir işte çalışmayan, muhtaçlık sınırının altında yaşayan milyonlarca ev hanımına devlet destek sağlıyor. Asgari ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla ev hanımlarına sosyal yardım desteği veriliyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanabilmek isteyen vatandaşların ise üzerine herhangi bir tapu bulunmuyor olması gerekiyor. Ev, arsa, araba, işyeri, tarla ve benzeri bir tapuya sahip olunması halinde desteklerden faydalanılamıyor.

BAŞVUIRULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Sigortası ya da herhangi bir geliri olmayan ev hanımlarına devlet desteği şartların karşılanması halinde düzenli olarak sağlanıyor. Alınacak desteğe göre başvuru yapılması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı desteklere e-Devlet sisteminden başvuru yapılabileceği gibi Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de belediyelere müracaat edilebilmektedir. İkamet edilen il ya da ilçedeki valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlükleri üzerinden başvuru yapılabilir.

Sigortası olmayan ev hanımları dikkat! Hesabınıza otomatik olarak yatacak, ödemeleri PTT şubelerinden alabilirsiniz

Başvuruda bulunarak sosyal yardımlardan düzenli şekilde yararlanılabiliyor. Bazı destekler düzenli, bazıları tek seferlik, bazıları ise belirli aralıklarla çalışmayan ev hanımlarına sağlanıyor. Belediye yardımlarından yararlanmak isteyen çalışmayan ev hanımları https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 adresinden müracaat edebilmektedir. Ayrıca destekle ilgili detaylı bilgi ve başvuru için ALO 153 Beyaz Masa aranabilmektedir.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Takvim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...