Şırnak'tan petrol fışkırıyor! TPAO Genel Müdürü açıkladı: Gabar'da yıl sonu hedef 100 bin varil

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Şırnak'tan petrol fışkırıyor! TPAO Genel Müdürü açıkladı: Gabar'da yıl sonu hedef 100 bin varil

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için dikkat çeken adımları devam ederken adeta petrolün fışkırdığı Şırnak'taki Gabar'da yıl sonu hedef açıklandı. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Şırnak'ta 10 sondaj kulesinin aktif şekilde çalıştığını belirtti vE yıl sonu hedefin ise 100 bin varil olduğunu açıkladı.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için büyük adımlar atılıyor ve bu çalışmalardan sonuçlar elde edilmeye başlandı bile. Buna bir örnek  ise Şırnak'taki Gabar noktası. Gabar'da devam eden petrol çalışmaları ile Türkiye kendi petrolünü ürettiği gibi bu konuda dışa bağımlılık da azalacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Melih Han Bilgin, şu anda Gabar projesinde toplam üretimin 25 bin varile ulaştığını açıkladı. Müdür Bilgin, yıl sonu itibari ile hedefin bunu 35 bin varile ve önümüzde ki yıl sonunda da 100 bin varil seviyesine taşımak için çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti. 

GABAR'DA HEDEF 100 BİN VARİL

TPAO Şırnak Bölge Müdürlüğünün geçici hizmet binası açılışı yapıldı. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, yaptığı açıklamada, aktif olan 10 kuyudan günlük 25 bin varil petrol üretimi gerçekleştiğini söyledi. Şırnak Bölge Müdürlüğünün bugün daha kalıcı bir halde, daha kalabalık bir kadro ile devreye almış olduklarını belirten Bilgin, "Şırnak Bölge Müdürlüğü'nde yaklaşık 70 personelin görev almakta. Şu anda Gabar projesinde toplam üretimimiz 25 bin varile ulaşmış durumdadır. " dedi ve şu şekilde devam etti:

-Yıl sonu itibari ile hedefimiz bunu 35 bin varillere ve önümüzdeki yıl sonunda da 100 bin varil seviyesine taşımak için çalışmalarımızı gayretimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Şu anda Şırnak ilinde 10 tane sondaj kulemiz aktif olarak çalışıyor.

SONDAJ KULELERİNİN SAYISI ARTACAK

Çok yakın bir süre içerisinde aktif çalışan, sondaj yapan kule sayısını 14'e çıkartacaklarını aktaran Bilgin, "Her bir kule de 50 ile 60 kişi ortalama düşünürsek sadece şu anda Gabar petrollerinin sondaj işinde çalışan aşağı yukarı 600-700 kişilik bir kadro var. bu kadronun sevk ve idaresi arkamda gördüğünüz Şırnak Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte. Şırnak'ımıza, Şırnaklımıza, Şırnak halkına tüm ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış törenine, Şırnak Valisi Cevdet Atay, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...