Türkiye petrol üretimini üçe katladı! TPAO: 108 bin varile çıktık

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, yurt içinde üretilen petrol varil sayısını açıkladı. Bilgin "2017'de 35 bin varil petrol üretiyorduk. Bugün itibariyle 108 bin varile çıktık" dedi. Melih Han Bilgin, bu miktarın daha da arttırılacağını söyledi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 2023-2024 Akademi Yıl açılış töreni Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törende, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'e fahri doktora unvanı verildi.

"BU BAŞARI BÜTÜN EMEKÇİLERİN"

İlk dersi sunan Bilgin, Türkiye'de üretilen petrol hakkında konuştu. Bilgin "Bütün iltifatları şahsım adına değil ama Gabar'dan denizlere kadar bizimle beraber çalışan emekçilerimiz namına alıyorum. Ciddi bir başarı varsa bu takımındır" dedi.

Türkiye petrol üretimini üçe katladı! TPAO: 108 bin varile çıktık

"YILLIK CİROMUZ 6,7 MİLYAR DOLAR"

Zonguldak'ta, Sakarya Gaz Sahası'nda, Filyos'ta dünya çapında bir işe imza atıldığını aktaran Melih Han Bilgin "8-10 yılda yapılacak işi 2 yılda tamamladık. 2017'de 35 bin varil petrol üretiyorduk. Bugün itibariyle 108 bin varile çıktık. Yani 3 kat büyümüş bir TPAO var. Bu, olağanüstü bir gayret sayesinde oldu. Yurt dışıyla birlikte 220 bin varil üretim yapıyoruz. 6,7 milyar dolar ciromuz var. Ama yetmez, daha çok yol alacağız. Diğer ülkelerde nasıl yapılmışsa biz de Türkiye'yi sırtlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...