Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: Asgari ücrete zam için çalışma başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: Asgari ücrete zam için çalışma başladı

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Bakan Nebati, asgari ücrete temmuz zammı ve emekliye refah payı artışı için bakanlığın çalışma yürüttüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanılığı seçimlerine bir hafta kala milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında zam için çalışmanın başladığını duyurdu.

NTV yayınında ekonomi gündemine ilişkin soruları cevaplayan Bakan Nebati, enflasyonda aralık ayından beri hissedilir bir düşüş sürecinin başladığını belirtti. Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendiren Bakan Nebati ''Son açıklanan verilerde yıllık enflasyonun 44'ün altına gelmesi bizim için de pozitif sürpriz oldu'' dedi. 

ASGARİ ÜCRETE ZAM İÇİN İKİ BAKANLIK ÇALIŞIYOR

Asgari ücrete temmuz zammı ve emekliye refah payıyla ilgili açıklama yapan Bakan Nebati "Çalışan ve emeklilerin enflasyon karşısında zarar görmesini engelleyecek politika uygulanıyor. Asgari ücrete yüzde 100'e yakın artış, emekli ve memurlara da yüzde 85 artış oldu. 7 bin 500 üzeri alanların imkandan yararlanması gerekiyor diye tepki gösterildi. Çalışma Bakanlığımızla bir çalışma yapılıyor. Toplu sözleşme gereği 6 puanlık bir ödeme var, artı enflasyon farkı var. Yeterli orana ulaşmazsa çalışmaları sürdürüyoruz. Biz bütçe disiplinine uyan hükümet olarak disiplinden taviz vermeden kaynağı oluşturup Cumhurbaşkanımızın ilanı yönüne gideceğiz" ifadelerini kullandı.

BENZİN FİYATI 20 TL'NİN ALTINA İNECEK

Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşe dikkat çeken Bakan Nebati, "Geçen yıl 30 liraya çıkan motorin 22 liranın altında. Benzin 27 liraya çıkmıştı, şimdi 20'nin altına gelecek. Tarım üretici açısından motorin, gübre fiyatları, lojistik maliyeti düştü. Enflasyonun yazla birlikte üstündeki baskı azalacak. OVP'deki hedeflere bağlıyız. Depremden dolayı enflasyon etkisi sınırlı kalacak." diye konuştu.

DÖVİZ KURLARINDA RALLİ SÖZ KONUSU DEĞİL

"Piyasada dolar sıkıntısı var mı?" sorusunu yanıtlayan Nebati "Döviz kurlarındaki rallinin tekrar gerçekleşeceği dedikoduları gerçeği yansıtmıyor. Dövizdeki ikili fiyatın oluşması dedikoduları güçlendirse de ralli olması söz konusu değil." dedi

YÜKSEK FAİZ OLMAYACAK

Faiz lobilerinin yeniden yüksek faiz beklediğine işaret eden Bakan Nebati, bunun gerçekleşmeyeceğini söyledi. Bakan Nebati, "Muhalif kanattan hiçbir ekonomi yöneticisi ben faizleri artıracağım demedi. Faizi artıracak mısınız, artırmayacak mısınız? Muhalif taraftaki parlatmaya çalıştıkları kim varsa faizleri artıracağım diyemez. Piyasa faiz artırımı noktasında net bir duruşu sergilemiş durumda. Bu adımın çok farklı travmalara sebep olacağını karşı tarafın da bizim de bildiğimizi ifade edeyim." şeklinde ifade etti.

Nebati, aynı zamanda kur korumalı mevduatın bu yıl sonlandırılmayacağını belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...