Son Dakika: BOTAŞ'tan doğalgaz zammı için kritik açıklama: Kasım ayı tarifesi belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son Dakika: BOTAŞ'tan doğalgaz zammı için kritik açıklama: Kasım ayı tarifesi belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son Dakika: Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), kış ayları öncesinde doğalgaz zammı için kritik açıklamada bulundu. BOTAŞ, kasım ayı tarifesini açıkladı.

Kış ayları yaklaşırken, doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmayı sürdürüyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konuyla ilgili açıklamada bulundu. BOTAŞ, Kasım ayı tarifesi açıklamasıyla merak edilen soru cevap buldu.

DOĞALGAZ'DA KASIM TARİFESİ BELLİ OLDU

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda kasımda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine kasımda uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

UKRAYNA'DAN SONRA EN UCUZ GAZ TÜRKİYE'DE

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

KONUTLARDA DOĞALGAZ 1 YIL ÜCRETSİZ

Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde ücretsiz doğalgaz müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazın 1 yıl boyunca bedava verileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda 1 Mayıs'a kadar konutlarda aylık 25 metreküpe denk gelen tüketim ücretsiz olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...