Son Dakika! TÜİK tüketici eğilim anketini açıkladı: Ekonomiye güven ekimde de yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son Dakika! TÜİK tüketici eğilim anketini açıkladı: Ekonomiye güven ekimde de yükseldi

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici güven endeksini açıkladı. Üç ay üst üste gerilemenin ardından Eylül'de ilk kez yükseliş kaydeden endeks Ekim ayında da yükseliş gösterdi.

Son dakika ekonomi haberileri: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Endeks Eylül ayının ardından Ekim ayında da yükseliş sergiledi.

EKONOMİYE GÜVEN YÜKSELDİ

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi verileri açıklandı. Verilere göre Eylül'de üç ay üst üste gerilemenin ardından ilk kez yükseliş kaydeden Tüketici Güveni endeksi Ekim ayında da yükseldi. Eylülde 71,5 olan endeks, ekimde geçen aya kıyasla yüzde 4,4 artarak 74,6 olarak kayıtlara geçti.

Son Dakika! TÜİK tüketici eğilim anketini açıkladı: Ekonomiye güven ekimde de yükseldi

HANE MADDİ DURUM BEKLENTİSİ YÜZDE 60'A DAYANDI

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, aylık bazda yüzde 6,1 artışla 59,7 oldu. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, eylülde 68,9 iken bu ay yüzde 5,4 artışla 72,6 oldu.

Eylülde 68 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 7,2 artışla bu ay 72,9'a çıktı. Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise eylülde 92,7 iken, ekimde yüzde 0,5 yükselişle 93,2 olarak hesaplandı.

Öte yandan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alabilmektedir. Tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu,100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu göstermektedir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...