SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49.25'lik zam Meclis'te kabul edilerek yasalaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49.25'lik zam Meclis'te kabul edilerek yasalaştı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 49,25 artış yapılmasını da içeren çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Maaşları enflasyon karşısında eriyen milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zamda yeni gelişme yaşandı. TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifinin, işçi emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddesi kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yüzde 49,25 artış yapılmasını da içeren çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

EMEKLİYE YÜZDE 49.25 ZAM ZAM YASALAŞTI

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ek zam yapılmasını içeren teklifin 7. maddesi üzerinde değişiklik önergesi verildi. Kabul edilen önergeyle söz konusu maddede yüzde 42,57 olarak yer alan SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25'e yükseltildi.

Daha sonra ise teklif TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49.25'lik zam Meclis'te kabul edilerek yasalaştı

ASGARİ PRİM GÜNSAYISI 450'YE İNDİ

Kanuna göre, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklenecek. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek.

Yeni yasayla sigortalı işçinin kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması yeterli olacak.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 700 TL OLDU

Asgari ücrete yapılan zamla işverene desteğin 500 liradan 700 TL'ye yükselişmişti. Söz konusu yasa TBMM'de kabul edildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49.25'lik zam Meclis'te kabul edilerek yasalaştı

YENİ ZAM ORANINI BAKAN IŞIKHAN DUYURMUŞTU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayında maaşı düşük kalan emeklilere yapılacak ek zam oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükseleceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni talimatıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı memurlara yapılan zam oranıyla eşitlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak ayından itibaren zam oranı yüzde 49.25'e yükseldi. Emeklilere müjdeli haberi Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde vermişti.

Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz." demişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...