TCMB Başkanı Erkan'ın yeni hamlesi ne olacak? 20 ekonomist aynı görüşte birleşti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TCMB Başkanı Erkan'ın yeni hamlesi ne olacak? 20 ekonomist aynı görüşte birleşti

Ekonomi Haberleri

Politika faizinde 27 ay sonra ilk kez değişikliğe giden Merkez Bankası'nın Temmuz ayında alacağı karar merakla bekleniyor. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni hamlesi ne olacak? 20 ekonomistin katıldığı beklenti anketi yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Haziran ayında Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında ilk kez toplandı. 27 ay sonra para politikasında değişikliğe giden TCMB, Temmuz ayı politika faizi kararı için gelecek hafta yeniden toplanacak. Haziran ayında piyasaların beklentilerinin altında faiz kararı alan Erkan'ın bu ay atacağı hamle merakla bekleniyor. Karar öncesinde 20 ekonomistin katıldığı AA Finans beklenti anketi yayımlandı.

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimi belli oldu. Buna göre; Temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı 20 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak. Kurul, Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında toplanarak Temmuz ayı politika faizi kararına imza atacak.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00'ye çekileceğini tahmin ediyor. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 oldu.

Öte yandan Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 650 baz puan artırılarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e yükseltilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...